Schreuder geniet in Oostenrijk

Het trainingskamp in Bramberg am Wildkogel zit er bijna op. Zaterdag speelt Ajax nog een oefenduel met Eintracht Frankfurt en dan worden in Amsterdam de punten op de i gezet. Voor Alfred Schreuder is het de eerste keer dat hij als hoofdverantwoordelijke van Ajax in Oostenrijk was.

Tags

  • #PreSeason
  • #Schreuder

Socials

"Dat is goed bevallen. We hebben prima kunnen trainen onder goede omstandigheden. De groep maakt een prima indruk. Het doel van zo’n week is dat je met de hele groep kan trainen, goede besprekingen kan voeren en een paar accenten kunt leggen in het trainen. Die leg ik met name in het druk zetten en in de opbouw."

"De spelers moeten gaan herkennen wanneer ze welke variatie van druk zetten kunnen toepassen. Steven Berghuis herkende die momenten in de afgelopen wedstrijd tegen Salzburg goed. Dat vond ik mooi om te zien."

'Ervaring is erg belangrijk'
Dat Schreuder nu als hoofdtrainer voor de Ajax-selectie staat, vindt hij mooi. "Het is echt heel anders dan assistent. Maar dat wist ik natuurlijk al wel. Je hebt veel te maken met pers, met mensen die je moet aansturen. Ik ben rustiger dan tien jaar geleden, die ervaring heb ik meegenomen en dat is erg belangrijk, merk ik. Je moet vertrouwen hebben in de mensen om je heen. Het is een kwestie van tijd dat het gaat lopen."

Dan is het voor de coach tijd om de nieuwe aanwinsten kort door te nemen. "Calvin Bassey maakt een goede indruk. Hij is fysiek sterk, geeft power aan het elftal. Ik denk nog niet in een positie bij hem. De laatste positie van hem bij Rangers FC was op 4. Dat kan hij prima, maar daarvoor stond hij linksback en dat kan hij ook."

Ontwikkeling goed om te zien
Bergwijn en Wijndal zijn al iets langer aangesloten bij de spelersgroep. "Deze twee hebben al heel lang aangegeven dat ze alleen naar Ajax willen. Dat vind ik belangrijk. Ze groeien, ze spelen al veel samen op een training. Die ontwikkeling is goed om te zien."

Om in percentages aan te geven hoe Ajax er nu voor staat is moeilijk, geeft Schreuder aan. "Fysiek zijn we nog niet klaar en ook tactisch moeten we nog grote stappen zetten. Veel spelers komen van andere clubs en zijn dus totaal anders getraind dan hoe ze hier getraind worden. Het gaat best snel, maar we hebben nog wel wat tijd nodig."

Gerelateerde artikelen

Q&Awijndaltimber1280

Q&A met Timber en Wijndal: 'Jurriën zou modeshows lopen'

Op het trainingskamp namen Jurriën Timber en Owen Wijndal plaats in de lobby van het hotel om vragen te beantwoorden die door fans waren opgestuurd. Wat is bijvoorbeeld het favoriete gerecht van de beide heren voordat ze moeten voetballen? Of wat waren ze geworden als ze niet waren doorgebroken in het profvoetbal?

Tags

  • #PreSeason
  • #Timber
  • #Wijndal

Socials

Brobbey Interview 1280

Brobbey: 'Het was tijd om naar huis te gaan'

Brian Brobbey tekende vrijdag met veel plezier zijn nieuwe contract voor vijf jaar. Daarmee sluit hij een moeilijke periode in Duitsland definitief af. "Ik maakte weinig minuten bij RB Leipzig. Ik ben de mensen dankbaar dat ze mij terug hebben laten gaan naar Ajax."

Tags

  • #Brobbey

Socials

Vlag Portugal 1280 (1)

Ajax contracteert Francisco Conceição

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Francisco Fernandes Conceição en FC Porto over de overgang van de Portugees. De aanvaller tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #Conceição

Socials