Schreuder: 'Het team gaat boven alles en dat hebben ze afgelopen week ook laten zien'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar het uitduel met RKC Waalwijk in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer blikte terug op het duel met Excelsior en vooruit op de wedstrijd tegen de nummer zeven van de Eredivisie. Daarnaast gaf hij ook een update over de blessures en de ontwikkeling van het team.

Tags

  • #rkcaja

Socials

Linksbuitenpositie
Zowel Dusan Tadic als Steven Bergwijn wil zich graag etaleren op de linkerflank. Schreuder liet vrijdagmiddag weten dat hij niet in een spagaat zit. "Het is een voorkeurspositie", aldus de hoofdtrainer. "Het team gaat boven alles en dat hebben ze afgelopen week ook laten zien. Je kijkt natuurlijk altijd wat het beste is voor het elftal. Ik wilde ook graag zien hoe het met een rechtspoot op rechts en linkspoot op links liep en Brian Brobbey in de spits." Bergwijn speelde afgelopen weekend tegen Excelsior vanaf rechts. Schreuder was tevreden over zijn speler. "Vanaf deze positie heeft hij een aantal kansen gecreëerd."

De hoofdtrainer van Ajax gaf vrijdag een korte update over de blessuregevallen in de selectie. Het herstel van Devyne Rensch verloopt goed. "Maar morgen is te vroeg", zei de Barnevelder. "Kenneth Taylor en Ahmetcan Kaplan zijn ook nog niet fit. We verwachten ze na het weekend op het trainingsveld."

Conceição
Francisco Conceição maakte de afgelopen periode een goede ontwikkeling door in Amsterdam. Schreuder is enorm blij met de talentvolle zomertransfer. "We zijn heel tevreden en hopen hem vaker minuten te geven", vertelde de hoofdtrainer op de persconferentie. "Francisco is een echte rasvoetballer, een sierlijke speler. Hij heeft veel gif in zich en een mooie Portugese mentaliteit." De oefenmeester van Ajax vindt het belangrijk om de vleugelaanvaller meer minuten te geven. "Je ziet dat hij op een goede manier ongeduldig is. Wij zien ook dingen op de training dat hij prima kan voetballen. Het is belangrijk dat hij meer gaat spelen."

Schreuder werd ook nog kort gevraagd over de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen Excelsior. "Ik vond het belangrijk om dit eenmalig te zeggen en dat heb ik gedaan. Ik wilde mijn team in bescherming nemen. Als je integriteit wordt aangetast wil ik dat ook delen met de buitenwereld."

RKC-uit
Ajax heeft de komende weken drie zware wedstrijden op het programma tegen respectievelijk Liverpool, Rangers FC en PSV. Schreuder gaf vrijdagmiddag aan dat hij nog niet te veel bezig wil zijn met deze mooie affiches. "Het worden pittige, maar mooie duels. Eerst de focus op RKC", voegde de hoofdtrainer daar snel aan toe.

"RKC is een mooie ploeg en een mooie club. Ze staan er uitstekend voor en spelen goed voetbal. Tegen grote clubs hebben ze het goed gedaan. Het is een uitstekende ploeg met een goede trainer."

Gerelateerde artikelen

Brobbey Knuffel 1280

Highlights Ajax – Excelsior | Zevenklapper op zondagavond

Ajax heeft zondagavond de koppositie veroverd in de Eredivisie. De Ajacieden waren met 7-1 te sterk voor Excelsior. De goals kwamen van Brian Brobbey (2), Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJAEXC

Socials