Schreuder kijkt positief terug op transferperiode

Schreuder 1280
Schreuder 1280

Alfred Schreuder kijkt terug op een hectische transferperiode. De oefenmeester voelt zich goed en heeft vertrouwen in het team en de club. "We kunnen terugkijken op een goede transferwindow."

Tags

  • #ajacam

Socials

Ondanks het late vertrek van Antony werd er een waardige vervanger gehaald. Tot tevredenheid van Schreuder. "Dat is gelukt met Lucas Ocampos en daar zijn we met z'n allen erg blij mee. De groep is daarmee sterk." Schreuder sprak de Braziliaan voordat hij vertrok naar Manchester United en was niet helemaal tevreden over de gang van zaken. "Ik was persoonlijk niet blij met het feit dat hij niet trainde en speelde. Dat weet hij van mij, dat ik dat niet goedkeur. Maar iedereen weet: Antony is een goede vent en ik gun hem het beste."

Goed overleg
Mohammed Kudus sloeg deze periode twee trainingen over. "Dat is in goed overleg gegaan, alleen bij de tweede keer was ik het er niet mee eens." Ook Edson Álvarez miste een training. "Bij Alvarez speelden er dingen op de laatste dag van de transferperiode, dan is het logisch dat er iets gebeurt bij zo’n jongen. We hebben toen afgesproken dat hij niet mee zou trainen. Ik wist ervan en dat is in goed overleg gebeurd."

Kudus stond donderdag weer op het trainingsveld en ook Álvarez was vrijdag weer van de partij. Het tweetal is klaar voor de wedstrijd tegen Cambuur. "Álvarez wil heel graag voor Ajax spelen en dat heb ik op het veld gezien. Ze hebben zich allebei heel professioneel opgesteld."

Ajax-DNA
Schreuder is daarnaast te spreken over zijn aanwinsten Ocampos en Florian Grillitsch. "Ocampos geeft ons power, kracht en snelheid. Hij is Argentijns international en fysiek een hele sterke speler." Grillitsch is een bekende van Schreuder. Ze hebben samengewerkt bij Hoffenheim. "Florian heeft het DNA van een Ajax-speler. Een hele sierlijke speler met een goede techniek en uitstekend inzicht."

Ook met het oog op de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur heeft Schreuder goed nieuws. "Iedereen is speelgerechtigd en kan spelen. Verder is alleen Owen Wijndal geblesseerd, de rest is fit."

Het hele interview met Schreuder is vrijdagavond vanaf 19:30 uur te zien op Ajax.nl.

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Nieuwe gezichten op de training van Ajax

Met nog één dag te gaan richting Ajax – SC Cambuur in de Johan Cruijff ArenA verschenen er vrijdag nieuwe gezichten op sportcomplex de Toekomst. Florian Grillitisch en Ahmetcan Kaplan lieten zich zien in het trainingstenue van Ajax.

Tags

  • #ajacam

Socials

Programma 1280 (1)

Vijf wijzigingen doorgevoerd in speelschema Ajax

De KNVB heeft donderdag vijf wijzigingen doorgevoerd in het speelschema van Ajax in de eerste seizoenshelft. Het gaat om de uitwedstrijden tegen FC Volendam en FC Emmen en de thuisduels met Excelsior, Vitesse en PSV.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Still Hein

Better Prepared | Kom in de stemming voor Ajax - SC Cambuur

In onze nieuwe rubriek ‘Better Prepared’ blikken we vooruit op de thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie. Onze presentator Hein deelt boeiende statistieken en checkt de verwachtingen van fans voor Ajax – SC Cambuur, maar eerst blikt hij nog even terug op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Tags

  • #AJACAM

Socials