Schreuder kijkt terug op blok één: 'Een intense periode'

Nu de meeste Ajacieden zijn uitgevlogen voor interlandverplichten is het een goed moment om even bij te kletsen met trainer Alfred Schreuder. Hij is bezig aan zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke bij Ajax 1. "We zijn goed begonnen, maar het is zonde om het blok met twee nederlagen te beëindigen."

Tags

  • #Schreuder

Socials

Verliezen van Liverpool kan gebeuren, vindt Schreuder. Alleen de nederlaag tegen AZ was niet ingecalculeerd. "Zeker als je kijkt naar het aantal kansen dat we hebben gecreëerd in de laatste twintig minuten, was het ook totaal onnodig."

Dat de spelers nu weg zijn voor interlands bekijkt de trainer maar op een positieve manier. "Het is voor mij misschien vervelend, maar ze zijn ook 'even weg'. Dan komen ze met een fris gevoel weer terug."

Schreuder is in deze iets rustigere periode qua wedstrijden vooral bezig met analyseren. "In de eerste fase van onze opbouw kunnen we betere keuzes maken. Maar ten opzichte van ons niveau aan het begin van het seizoen hebben we al grote stappen gemaakt."

Transferperiode
Nu het halverwege september is, ligt de transferzomer alweer een paar weken achter ons. "Het is een hectische periode geweest. Zeker op het einde. Het was extreem. Maar we hebben nu een goede en volwaardige groep. In de drukke periode die nu gaat komen, zullen we moeten gaan roteren."

"De transferperiode was niet vervelend, maar leerzaam", vervolgt de coach. "Ik denk dat we in het voortraject duidelijkere afspraken moeten maken hoe dingen gaan. Dan nog weet je het in het voetbal nooit. Neem Antony. Het is begrijpelijk dat Ajax zo'n speler verkoopt. Daar leeft de club ook van. Alleen het moment is altijd vervelend voor een trainer."

Blok twee
Volgende week hervat Ajax 'blok twee' met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Ik hoop een ontwikkeling te zien in de manier van spelen. In de aanvalsvormen moeten we veel variatie en positiewisselingen hebben. Ook de beginfase van de opbouw hopen we beter te doen. We willen de komende elf wedstrijden goed doorkomen. Ik kijk ernaar uit."

Gerelateerde artikelen

Stekelenburg Landstitel 1280

Dit is de favoriete basiself van Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg werd eerder deze week 40 jaar. We lieten hem daarom zijn favoriete elf spelers kiezen waar hij in zijn Ajax-loopbaan mee heeft gespeeld. "Ik twijfel tussen Ibrahimovic en Huntelaar."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

220922 Steek Still

Stekelenburg 40 | 'Ik geniet nóg meer'

Maarten Stekelenburg viert donderdag zijn veertigste verjaardag. Aan de hand van een aantal archieffoto's vertelt de goalie over zijn carrière, medespelers, bijzondere situaties in de kleedkamer en de finishstreep.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

20220922 ECA 04

Europese voetbalwereld eert ‘Future Goals’ van Ajax en Sandals Resorts met prijs

Ajax heeft bij de European Club Association (ECA) Awards de Corporate Partnerships Award gewonnen voor Future Goals. Future Goals is een partnership tussen Ajax en Sandals Resorts. De basis van Future Goals wordt gevormd door voetbaldoeltjes die gemaakt zijn van gerecyclede visnetten uit de oceaan en plastic afval. Deze goals worden samen met ballen geschonken aan kinderen op Curaçao zodat zij de juiste materialen hebben om te spelen.

Tags

  • #FutureGoals

Socials