Schreuder klaar voor klus als hoofdtrainer bij Ajax

Schreuderheader
Schreuderheader

Alfred Schreuder is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De 49-jarige oefenmeester heeft in de Johan Cruijff ArenA zijn handtekening gezet onder een contract tot en met medio 2024, met een optie voor nog een derde seizoen. Schreuder volgt komend seizoen de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag op bij Ajax. Hij is klaar om nieuwe successen te beleven in Amsterdam.

Tags

  • #Schreuder

Socials

Algemeen directeur Edwin van der Sar, technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas Jan Huntelaar waren aanwezig bij het tekenmoment. De aanstelling van Schreuder betekent een terugkeer bij Ajax voor de Barnevelder. Hij was van januari 2018 tot medio 2019 al werkzaam als assistent-trainer van Ten Hag. In deze succesvolle periode pakte Schreuder de dubbel en reikten de Amsterdammers tot de halve finale van de UEFA Champions League.

Ajax neemt Schreuder over van het Belgische Club Brugge, waarmee hij afgelopen seizoen de landstitel won. Voordat de nieuwe hoofdtrainer aan de slag ging in België, was hij actief bij TSG Hoffenheim en FC Barcelona. Bij laatstgenoemde club fungeerde Schreuder als assistent van voormalig Ajax-trainer Ronald Koeman.

De 49-jarige Barnevelder liet eerder al weten erg content te zijn met zijn overstap naar Ajax. "Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp." Schreuder is erg ambitieus en streeft naar mooie successen. "Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten."

Ajax is deze week zonder zijn internationals begonnen aan de individuele trainingen. Donderdag start het nieuwe seizoen 2022/2023 officieel met een testdag. Eén dag later wordt de groepstraining onder leiding van Schreuder hervat. Komende maandag gaan de Ajacieden op trainingskamp in De Lutte, zaterdag 2 juli keert de Ajax-selectie weer terug in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

AS Transfer Artikel 1280X700

Alfred Schreuder nieuwe trainer Ajax

Ajax, Club Brugge en Alfred Schreuder hebben overeenstemming bereikt over de overgang van de trainer naar Ajax. Schreuder tekent een contract dat na dit seizoen ingaat en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2024. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen.

Tags

  • #Schreuder

Socials

Schreuderthumb

In beeld | Alfred Schreuder terug op het oude nest

Alfred Schreuder is na drie seizoenen afwezigheid als hoofdtrainer teruggekeerd bij Ajax. Tijdens zijn eerste periode in Amsterdam was de 49-jarige oefenmeester succesvol als assistent van Erik ten Hag. We doken het Ajax-archief in en hebben de mooiste momenten op een rij gezet.

Tags

  • #Schreuder

Socials

HEADEROPTIE2

Special | Real Madrid - Ajax: 'Nu moet Real er 100 maken!'

Op 5 maart 2019, exact vijf jaar geleden, schreef Ajax tegen Real Madrid een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis. Twee jaar later blikten Dusan Tadic, Daley Blind, Nico Tagliafico en Erik ten Hag in de special 'Nu moet Real er 100 maken!' terug op die memorabele avond in Madrid.

Tags

  • #UCL
  • #REAAJA

Socials