Schreuder over duel met Liverpool: 'Geloof uitstralen dat het mogelijk is'

Persco Header Bewerkt 1280
Persco Header Bewerkt 1280

Alfred Schreuder en Remko Pasveer schoven dinsdag aan tijdens de persconferentie in aanloop naar het UEFA Champions League-duel met Liverpool. In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA blikte het tweetal vooruit op de wedstrijd van woensdagavond.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

De aanwezige journalisten vroegen de Ajax-doelman over de huidige defensie van de Amsterdammers ten opzichte van vorig seizoen. "Het grote verschil is dat er meerdere spelers zijn vertrokken, niet één of twee. Nu staan er andere jongens en samen moeten we een chemie creëren zodat we wedstrijden gaan domineren en naar onze hand zetten. Daar zijn we veel mee bezig."

Restverdediging
"Het is aan mij om de restverdediging zo goed mogelijk neer te zetten. We krijgen inderdaad meer tegengoals tegen dan vorig seizoen, dat is frustrerend", ging Pasveer verder. "Soms is het lastig als het even niet loopt, we zitten nu in een fase dat de nul houden niet altijd lukt. Daar moeten we wel naartoe."

Volgens de trainer van Ajax moeten de Amsterdammers geloof hebben. "We moeten uitstralen dat het mogelijk is, met een gezonde bravoure en agressie. Op de juiste momenten vrijlopen en lef hebben." Schreuder is realistisch over de kans op overwintering in de Champions League. "Kansloos zijn we niet. We moeten winnen en voor de punten gaan. Dit zijn als voetballer de mooiste wedstrijden, dat geldt voor iedereen. Daar moeten we ook van genieten."

Lef tonen
Ten opzichte van het duel in Engeland wil Schreuder dingen anders zien. "We speelden daar te veel de lange bal en moeten nu meer lef tonen. In balbezit én in balverlies moet het beter dan in Liverpool. De afspraken moeten duidelijk zijn. De eerste zeventig meter moet iedereen weten wat hij moet doen, in de eindfase moet je creatief zijn. Daarin maken we de laatste weken stappen."

"Als je goed bent aan de bal en je komt op de helft van de tegenstander is er weinig ruimte voor gevaarlijke counters. Het kan namelijk niet zo zijn dat spelers van de tegenstander vrijstaan tussen de linies. Dan moeten er goede keuzes gemaakt worden in het doordekken of overdragen van een speler. Het kan niet zo zijn dat aan één kant iedereen voor de bal is. Bij RKC hebben we dat af en toe niet goed gedaan. Als we morgen willen aanvallen moeten we dat goed organiseren", vertelde Schreuder. 

Fitheid selectie
De 49-jarige oefenmeester gaf aan weer te kunnen beschikken over een bijna fitte selectie. "Kenneth Taylor en Devyne Rensch zijn weer helemaal fit. Ook Brian Brobbey, Edson Álvarez en Owen Wijndal zijn goed hersteld van het duel in Waalwijk. Alleen Ahmetcan Kaplan ontbreekt." Schreuder erkent dat de keuze voor de spitspositie een lastige afweging is. "We hebben met Mohammed Kudus en Brobbey twee goede spelers die daar kunnen spelen. We zijn tevreden over de ontwikkeling van Brobbey, we wisten dat hij tijd nodig had en die geven we hem."

Pasveer ziet woensdag maar één taak voor de Ajacieden: winnen. "We zijn afhankelijk met het oog op overwintering in de Champions League, maar morgen hebben we het zelf in de hand. Een Europese avond in de Johan Cruijff ArenA kan als magisch worden omschreven, dat gevoel is mooi. Hoe het publiek meeleeft en de energie die wij als spelers daarvan krijgen is erg mooi. Ik verwacht dat iedereen morgen gaat voor die laatste kans op overwintering."

Gerelateerde artikelen

Pasveer1280 (1)

Liveblog | Pasveer: 'Moeten meer lef tonen'

Ajax speelt woensdagavond vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Liverpool. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit belangrijke vijfde groepsduel in de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

1966 1280

Highlights Ajax - Liverpool 1966 | Ruime zege in de mist

In aanloop naar het UEFA Champions League-duel met Liverpool kijken we terug naar een eerdere editie in Amsterdam tussen beide teams. In 1966 won Ajax 'de mistwedstrijd' in de toenmalige Europacup 1 met 5-1 van de Engelsen dankzij goals van Klaas Nuninga (2), Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk Groot.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Sanchez Scheids 1280

Spaanse arbitrage bij Ajax – Liverpool

José María Sánchez is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Champions League-duel met Liverpool. De Spanjaard wordt woensdag in Amsterdam geassisteerd door Raúl Cabañero en Iñigo Prieto. Cesar Soto Grado is de vierde official en Alejandro Hernández is de VAR van dienst.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials