Schreuder over duel met PSV: 'Als wij thuis spelen zijn we lichtelijk favoriet'

"Het gaat zondag heel interessant worden." Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV plaats achter de microfoon in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester gaf een korte update over de ziekenboeg, liet zich kort uit over Dusan Tadic en Steven Bergwijn en blikte vooruit op het treffen met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Ajax won dinsdag op Ibrox met 1-3 van Rangers FC. Brian Brobbey verscheen vanwege blessureleed niet aan de aftrap van het laatste groepsduel in de UEFA Champions League, terwijl Owen Wijndal en Steven Berghuis het veld verlieten met pijntjes. "Het ziet er goed uit", reageerde Schreuder op de huidige blessures in de Ajax-selectie. "Wijndal en Berghuis hebben vandaag (vrijdag, red.) nog niet kunnen trainen, maar ik hoop dat ze snel weer wat meer kunnen."

De oefenmeester van Ajax kan nog niet met zekerheid zeggen of het tweetal zondag in actie kan komen. "Het is reƫler dat Berghuis erbij is, Wijndal gaat er alles aan doen. Vandaag zag het er prima uit, maar we zullen zien hoe het ontwikkelt. Hij moet helemaal pijnvrij zijn om hem op te stellen, want we willen geen risico nemen." Schreuder verwacht dat Brobbey er wel gewoon bij is tegen PSV. "Hij trainde vandaag met de groep mee."

Tadic en Bergwijn
Tadic en Bergwijn staan dit seizoen op de flanken bij Ajax. De twee vleugelaanvallers zijn beiden hongerig naar doelpunten. Trainer Schreuder verwacht dat die vanzelf komen. "Sinds Tadic hier is, is Ajax drie keer kampioen geworden. Hij heeft een enorme staat van dienst. Dusan is een echte leider, ik vind ook dat dat zijn rol is. Het is logisch dat hij zich bemoeit met nieuwe jongens die bij de groep komen. Ik kijk er als trainer doorheen als hij soms wat minder speelt."

De Ajax-trainer is ook erg positief over Bergwijn. "Hij gaat het verschil wel weer maken, daar ben ik niet bang voor. Hij heeft vorig jaar weinig gespeeld. Bij het Nederlands Elftal heeft hij dit seizoen ook alle wedstrijden gespeeld, dus het is logisch dat het dan op en neer gaat. Hij geeft ons veel kwaliteit en dreiging, dat is het belangrijkste."

PSV
Schreuder gaat zijn ploeg optimaal voorbereiden op de topper tegen PSV. "We willen gewoon winnen, maar de competitie is nog lang niet gespeeld. Feyenoord en AZ zijn ook geduchte tegenstanders. We focussen op onszelf en we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd", zei hij vrijdagmiddag.

De oefenmeester van Ajax ziet veel kwaliteit rondlopen in de voorste linie bij PSV. "Voorin zijn ze erg gevaarlijk en het middenveld is stabiel. Ze hebben een goede wedstrijd tegen Arsenal gespeeld, maar we moeten ook gewoon naar onze eigen kwaliteiten kijken. Als wij thuis spelen, zijn wij lichtelijk de favoriet."

Gerelateerde artikelen

TD II 1280

Training Day | Vizier op topper tegen PSV

PSV-thuis. Na de overwinning in de UEFA Champions League op Rangers FC staat er zondag opnieuw een belangrijk duel op het programma voor de Ajacieden. De selectie werkte vrijdagochtend een training af in aanloop naar het duel met de Eindhovenaren.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Better Prepared 1280

Better Prepared | Dit moet jij weten over de 133e wedstrijd tegen PSV

De topper tegen PSV komt eraan. In deze Better Prepared praten wij je helemaal bij over het belangrijke duel met de Eindhovenaren. Daarnaast lichten we, na elf competitiewedstrijden, enkele opvallende Ajax-statistieken uit en peilen we de verwachtingen bij de fans voor de topper.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Tadic UEL 1280

De mogelijke tegenstanders van Ajax in de UEFA Europa League

Het Europese avontuur van Ajax gaat na de winterstop verder in de UEFA Europa League. De ploeg van Alfred Schreuder eindigde op plek drie in de UEFA Champions League en speelt in februari een tussenronde tegen een nummer twee uit de Europa League. Wie dat kunnen zijn, lees je hieronder.

Tags

  • #UEL

Socials