Schreuder: 'Ploeg moet uitstralen dat het de Klassieker wil winnen'

Schreuderpersco1280
Schreuderpersco1280

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de Klassieker plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer van Ajax blikte in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA vooruit op het prachtige affiche. "Wij moeten in De Kuip vol voor de overwinning gaan."

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Ajax neemt het zondagmiddag vanaf 14:30 uur in De Kuip op tegen Feyenoord. De Rotterdammers staan vijf punten voor op Ajax. "We zijn deze week vooral met onszelf bezig geweest. De jongens zijn gretig, hebben een goede energie en hebben er zin in. Het is natuurlijk mooi om een Klassieker te spelen", vertelde Schreuder.

"Tactisch zijn we goed voorbereid op de wedstrijd en we moeten er allemaal klaar voor zijn. Het resultaat is heel belangrijk voor ons. We hebben vijf wedstrijden niet gewonnen en moeten vol voor de winst gaan. Ik wil dat mijn ploeg dat uitstraalt. We zijn na zondag op de helft van de competitie en kunnen een goede stap zetten."

Sfeer
De oefenmeester van Ajax ziet dat de sfeer goed is bij zijn ploeg. "We hebben een goede energie in de kleedkamer. Dat zag je terug tegen NEC in de eerste helft en in de KNVB Beker boekten we een zakelijke overwinning tegen FC Den Bosch. Tegen FC Twente was het eerste kwartier slecht, maar na de rode kaart zag ik wel een goed team staan."

Deze zomer zijn er een aantal spelers naar Amsterdam gekomen die voor de eerste keer een Klassieker zullen spelen. Schreuder heeft de jongens zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. "Er is zeker over gesproken. Voor Calvin Bassey staat het gelijk aan Rangers FC – Celtic en voor Francisco Conceição is het vergelijkbaar met FC Porto – SL Benfica. Dat begrijpen ze en voelen ze."

Fitheid selectie
Schreuder gaf op de persconferentie aan dat zijn selectie weer bijna helemaal fit is. "Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn fit genoeg om te starten. We zullen zien of ze negentig minuten kunnen spelen", aldus de oefenmeester, die een drietal Ajacieden moet missen. "Youri Baas is nog niet fit en Ahmetcan Kaplan is nog geblesseerd. Jay Gorter was deze week ziek."

"Of ik het gevoel heb dat de jongens die ziek waren achter lopen op de rest? In de eerste training had ik dat gevoel, maar op dit moment zit er veel verdrijf in de groep."

Ajax trainde deze week op verschillende tactische varianten. "Daar zit de 5-3-2-variant ook bij. Het zou kunnen dat we met momenten in deze formatie zullen staan op het veld", zei Schreuder, die de hand van trainer Arne Slot terugziet bij Feyenoord. "Het is een voetballende ploeg die graag de bal wil hebben. Wij willen dat ook, dus het zal een interessant gevecht worden."

Gerelateerde artikelen

Olsen Uit Bij Feyenoord 1280

Top 10 Goals | Scoren in De Kuip

Klaas Jan Huntelaar kuste het logo na zijn treffer in De Kuip, Dennis Bergkamp viel Richard Witschge in de armen na een sublieme lob en Ricardo van Rhijn vierde zijn doelpunt met de hele Ajax-bank. Verschillende Ajacieden hebben in de afgelopen jaren mogen juichen na een goal in De Kuip. We hebben aan de vooravond van de Klassieker enkele schitterende Ajax-goals in Rotterdam op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Taylor Thumb 900 JR12094

In beeld | Ajacieden richten focus op de Klassieker

Ajax bereidt zich voor op de naderende Klassieker. Zondag is Feyenoord de tegenstander in de Maasstad. Woensdag belegde de groep van Alfred Schreuder een intensieve oefensessie op de Toekomst. De Ajacieden werkten zich halverwege de week flink in het zweet.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gravenberch Scoort Feyenoord 1280

On This Day | Gravenberch goud waard in de Klassieker

'Ryan Gravenberch zoekt en vindt de treffer!' Een subliem moment van Ajax-middenvelder Gravenberch besliste op 17 januari 2021 de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA. De Ajacied draaide zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied, kapte, draaide en schoot de enige treffer tegen de touwen bij die editie van Ajax - Feyenoord. Met zijn goal schonk hij Erik ten Hag zijn honderdste overwinning als trainer van de Amsterdamse club.

Tags

  • #OnThisDay

Socials