Schreuder verwacht dominant Ajax tegen Go Ahead Eagles: 'Zit een goede energie in de groep'

Alfred Schreuder maakt zich met Ajax op voor een bijzonder drukke periode. De aftrap daarvan is zaterdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Go Ahead Eagles. "Je kan zien dat het een hecht team is, de trainer ken ik goed natuurlijk", vertelt Schreuder over zijn voormalige assistent René Hake. "Maar wij moeten natuurlijk wel gaan zorgen om resultaat te gaan halen."

Tags

  • #AJAGAE
  • #Schreuder

Socials

Schreuder zag tot zijn tevredenheid het overgrote deel van de internationals ongedeerd terugkeren van hun interland-verplichtingen. "Op zich zijn de meeste jongens fit teruggekomen. Alleen Ahmetcan Kaplan heeft een knieblessure opgelopen. Dat lijkt mee te vallen, maar het is afwachten hoe lang dat gaat duren. Verder heeft Jorge Sánchez nog steeds een lichte blessure. Dat gaat wel beter, we hopen dat hij binnen een week weer kan aansluiten."

Blessure Berghuis
Steven Berghuis liep in het UEFA Nations League-duel tussen het Nederlands elftal en Polen een rugblessure op. Schreuder laat weten dat de schade mee lijkt te vallen. "Het gaat gelukkig goed, hij heeft vandaag mee kunnen trainen. Steven heeft zich goed laten behandelen en ik heb het gevoel dat het goed zal komen."

Oranje-debutanten
Kersverse Oranje-debutanten Remko Pasveer en Kenneth Taylor stonden deze week ook weer op het trainingsveld in Amsterdam. "Die jongens komen heel tevreden terug en zetten goede energie op de groep, dat vind ik altijd wel mooi om te zien", aldus Schreuder, die zag dat er negen Ajacieden werden opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal (Brian Brobbey sloot later aan wegens blessures in de Oranje-selectie, red.). "Het is voor Ajax uitstekend dat zoveel jongens bij het Nederlands elftal zitten."

Taylorrensch900

Go Ahead Eagles
Ajax speelt zaterdagavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Go Ahead Eagles. Schreuder heeft zich goed voorbereid op het treffen met de nummer dertien van de Eredivisie. "We weten wel ongeveer hoe zij op het veld staan", zegt de oefenmeester. "Ik verwacht een dominant Ajax, tegen een ploeg die op de counter wil spelen of soms wordt gedwongen om zo te moeten voetballen. Daarbij moeten we zorgen dat we resultaat halen."

Drukke weken
De Ajacieden wacht de komende weken een druk programma met Eredivisie- én Champions League-voetbal. "We hebben in extreem korte tijd veel wedstrijden. De jongens zijn nu fit, maar we zullen met meerdere spelers gaan spelen", laat de oefenmeester van Ajax weten. "Je kunt deze periode niet maar met elf spelers spelen, we zullen vaker moeten rouleren."

Gerelateerde artikelen

Rijkaard Special

Special | De rijke Ajax-carrière van Rijkaard

Ajax-icoon Frank Rijkaard blaast zaterdag 30 september 61 kaarsjes uit. Van veelbelovend talent uit Amsterdam-West tot een complete topspeler die de wereld veroverde. Hij brak door in het rood en wit, verdiende via Sporting CP en Real Zaragoza een transfer naar AC Milan en keerde in de jaren negentig weer terug in Amsterdam. Met als ultiem succes in 1995: de UEFA Champions League. "Na de wedstrijd wilde ik altijd in de spiegel kunnen kijken en zeggen: ik heb er alles aan gedaan."

Tags

  • #Rijkaard

Socials

Better Prepared GAE 1280

Better Prepared | Terug na de interlandbreak

We praten je in iets minder dan vier minuten helemaal bij over de Eredivisie-wedstrijd Ajax - Go Ahead Eagles in deze nieuwe aflevering van Better Prepared. Wat zijn de statistieken tussen deze twee teams? Hoevaak heeft Ajax al gescoord tegen de ploeg uit Deventer? En tot slot: hoe kijken onze fans naar dit duel in de Johan Cruijff ArenA?

Tags

  • #AJAGAE

Socials