Schuurs na sterk half jaar: 'Voel vertrouwen van de club'

Schuurslach
Schuurslach

Het is nogal een druk half jaartje geweest voor Perr Schuurs. Na een uitstekende voorbereiding kreeg hij het vertrouwen van trainer Erik ten Hag in de achterste linie van Ajax. De verdediger speelde vrijwel alles, trad voor het eerst toe tot de definitieve selectie van Oranje en behaalde samen met zijn teamgenoten één van de belangrijkste vooraf gestelde doelen. “Na de winter nog actief zijn op drie fronten.”

Tags

  • #Schuurs

Socials

Maar met nog twee wedstrijden voor de winterstop te gaan breekt ook voor Schuurs de tijd aan van bezinning. Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd? Wat is zijn eigen rol daarin geweest en waar hoopt hij dit seizoen verder op?

Voordat hij daar antwoord op geeft, brengt de verdediger eerst zelf de bekerwedstrijd van woensdag tegen FC Utrecht (5-4) ter sprake. "Wat een wedstrijd, hè? Volgens mij was het voor een voetballiefhebber leuk om te zien, maar voor ons als spelers in het veld is dat toch anders."

Schuurs was allerminst tevreden met het niveau dat Ajax bereikte tegen de Utrechters. "Het was niet goed genoeg en in bepaalde opzichten slecht. Maar er zaten fraaie goals tussen en als je dan toch wint, terwijl je twee keer op achterstand komt, zegt het wel iets over het team als geheel."

Antwoord op het veld
Juist de mentale weerbaarheid waar Schuurs op doelt, kwam in de afgelopen twee wedstrijden tegen PEC Zwolle (4-0) en FC Utrecht (5-4) op een positieve manier naar boven. De ploeg reageerde met de twee winstpartijen op het veld op de enige juiste manier na de uitschakeling in de UEFA Champions League vorige week tegen Atalanta. "Die uitschakeling was ontzettend zuur. Maar direct daarna wisten wel al dat we in de competitie door moesten gaan met winnen. Ons doel aan het begin van het seizoen was om na de winter op drie fronten nog actief te zijn. Dat is gelukt."

De 21-jarige verdediger speelde in het behalen van die doelstelling een belangrijke rol. Na een ijzersterke voorbereiding kreeg hij het vertrouwen naast Daley Blind in de verdediging van Ajax. "Na het voorseizoen wilde ik een vaste basisplek bemachtigen", kijkt Schuurs terug op de voorbije maanden. "Dat heb ik voor mekaar gekregen. Dat geeft een bepaalde vastigheid. Nu is het belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling om die lijn door te trekken."

Dat Schuurs na Andre Onana en Blind de meeste minuten maakte voor Ajax tot nu toe in dit eredivisieseizoen bevestigt zijn progressie in de afgelopen tijd. "Echt? Heb ik na Andre en Daley het meeste gespeeld namens Ajax in de Eredivisie? Dat wist ik niet. Dat zegt me wel dat ik goed bezig ben en dat ik veel vertrouwen krijg van de trainer en alle mensen binnen de club."

Naar familie
De vele minuten eisen bij Schuurs fysiek nog niet zijn tol. De verdediger is fit, maar heeft wel behoefte aan de winterstop. "Dit is mijn eerste seizoen bij Ajax waarin ik alles speel. Een rustperiode kan ik wel gebruiken. Overigens ga ik niet zoveel doen in de winterstop. Dat kan ook helemaal niet in deze tijd. Iedereen heeft zich aan de RIVM-regels te houden. Gelukkig is er wel de mogelijkheid om familie te bezoeken. Dat ga ik ook zeker doen. Ik ben een lange tijd niet bij mijn ouders en zussen geweest. Ik heb er zin in om die even te zien."

Voordat de Limburger kan genieten van zijn vrije dagen rond Kerst staan er nog twee duels in de Eredivisie op het programma. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

ADO en Willem II
Voor Schuurs is het de eerste keer dat hij voor Ajax aantreedt tegen de ploeg uit de Hofstad. "Normaal is het altijd een lastige uitwedstrijd, vanwege het kunstgras in Den Haag. Dat ligt er sinds dit seizoen niet meer. Voor ons is het gewoon zaak daar drie punten te pakken en snel een doelpunt te maken."

"We moeten vooral scherp zijn", vervolgt hij. "We hebben namelijk tegen FC Groningen en FC Twente kunnen zien dat wanneer we dat niet zijn, het ons duur kan komen te staan. Dat moeten we voorkomen. De rivaliteit tussen ADO Den Haag en Ajax zal anders zijn dan normaal, omdat er helemaal geen fans bij zijn. Maar voor onze eigen supporters willen we niets anders dan winnen."

Drie punten tegen ADO Den Haag en een goed resultaat tegen Willem II op woensdag 23 december zou voor Schuurs een waardige afsluiter zijn van de eerste seizoenshelft. "We willen tijdens de winterstop eerste staan."

Tags

  • #Schuurs

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic Header

Highlights Ajax - FC Utrecht | Tadic zorgt voor de verlossing

Ajax speelde woensdagavond een knotsgek bekerduel tegen FC Utrecht. De Ajacieden kwamen twee keer op achterstand, maar toonden karakter en trokken toch aan het langste eind. Dusan Tadic zorgde vlak voor tijd met een schitterende treffer voor de verlossing: 5-4.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAUTR

Socials

STILL GAS Afl1 Schuurs Scherpen

GUESS-A-SKETCH #1 | Schuurs & Scherpen: 'Hunebed ga je niet raden!'

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering één zullen Perr Schuurs en Kjell Scherpen het spits afbijten. Zullen ze hoog genoeg scoren om de volgende deelnemers onder zich te laten?

Tags

  • #Schuurs
  • #Scherpen

Socials

Schuurswarm

Schuurs: 'Trots dat ik nu basisspeler ben bij Ajax'

De 20-jarige Perr Schuurs heeft zich in zijn derde seizoen bij Ajax naar een basisplaats centraal in de achterhoede geknokt. Tegen Liverpool speelde hij woensdag een solide wedstrijd. Toch ligt de geboren Limburger nog wakker van het resultaat: 0-1.

Tags

  • #Schuurs

Socials