Schuurs: 'Trots dat ik nu basisspeler ben bij Ajax'

De 20-jarige Perr Schuurs heeft zich in zijn derde seizoen bij Ajax naar een basisplaats centraal in de achterhoede geknokt. Tegen Liverpool speelde hij woensdag een solide wedstrijd. Toch ligt de geboren Limburger nog wakker van het resultaat: 0-1.

Tags

  • #Schuurs

Socials

"Een bal van de lijn, eentje binnenkant paal eruit, de keeper die een paar goede ballen pakt. Achteraf is het gewoon een hele grote teleurstelling."

Schuurs haalde zelf een prima niveau in zijn derde wedstrijd op het allerhoogste Europese niveau. En dat tegen de Champions League-winnaar van 2019. "We speelden tegen de beste aanvallers van de wereld. Ik denk dat ik terug kan kijken op een goede wedstrijd. Maar uiteindelijk willen we als team een resultaat halen en dat hebben we niet gedaan."

'Nieuwe De Ligt'
Oud-sterspeler van Liverpool Michael Owen had na afloop van het duel complimenten over voor de twintigjarige Schuurs. Hij vergeleek de verdediger met zijn voorganger bij Ajax, Matthijs de Ligt. "Ik heb het ook gelezen. Het zijn mooie woorden, maar ik heb er zelf nog niks aan."

De verdediger heeft in z'n jaren in Amsterdam inmiddels flink wat stappen vooruit gemaakt. Zelf wilde hij nog meedogenlozer worden. "Daar moet ik altijd nog beter in worden, maar ik denk dat ik daar wel de meeste stappen in heb gemaakt."

Van Liverpool naar VVV-Venlo
Zaterdag speelt de Limburger in zijn oude, misschien nog wel vertrouwde, provincie tegen VVV-Venlo. Al kan je dat moeilijk zeggen tegen een oud-Fortunees. "Het is misschien dichter bij huis, maar VVV-Venlo heeft niet zo veel met Fortuna Sittard te maken. Het is dus niet echt dat ik me daar thuis voel."

Tags

  • #Schuurs

Socials

Gerelateerde artikelen

Perr Schuurs

Schuurs: 'Nu laten zien dat ik er klaar voor ben'

Perr Schuurs staat aan de vooravond van één van z'n belangrijkste seizoenen bij Ajax. De verdediger wil dolgraag een vaste waarde worden in het elftal van trainer Erik ten Hag. Na 2 seizoenen waarin hij mocht ruiken aan het grote werk via Jong Ajax, invalbeurten in Ajax 1 en met enige regelmaat een basisplaats in de hoofdmacht, is hij nu klaar voor een plek in het hart van de defensie.

Tags

  • #PreSeason

Socials

STILL GAS Afl1 Schuurs Scherpen

GUESS-A-SKETCH #1 | Schuurs & Scherpen: 'Hunebed ga je niet raden!'

In Guess-A-Sketch krijgen de spelers vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk onderwerpen te tekenen en te raden. In aflevering één zullen Perr Schuurs en Kjell Scherpen het spits afbijten. Zullen ze hoog genoeg scoren om de volgende deelnemers onder zich te laten?

Tags

  • #Schuurs
  • #Scherpen

Socials