Scorende Alders: 'Ik maak ze niet vaak'

Met een doelpunt vlak na rust had Gerald Alders een belangrijk aandeel in de 3-0-zege van Ajax O18 in de mini-Klassieker. De Ajacied keek samen met zijn trainer Frank Peereboom na afloop terug op een prettige middag. "Het was een stroeve wedstrijd ondanks de uitslag."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Feyenoord O18 was voorafgaand aan de mini-Klassieker koploper in de voorjaarscompetitie. De Ajax-talenten wisten dus dat het geen gemakkelijke middag zou worden. "Het was een lastige wedstrijd. We vonden vrij moeilijk de vrije man. Maar het was wel fijn dat we redelijk vroeg op voorsprong kwamen. Vanuit daar konden we bouwen", aldus Alders.

"3-0 klinkt mooi op papier, maar het was wel een moeilijke wedstrijd. Onze strijd was uiteindelijk doorslaggevend."

Trainer Peereboom was ondanks het positieve resultaat ook kritisch. "Ik ben in ieder geval blij met het resultaat. Als je drie keer scoort en je houdt de nul is dat wel positief, maar het veldspel hield niet over. We waren niet tevreden, vooral hoe we omgingen met het balbezit."

Doelpunt Alders
Kort na rust maakte Alders de belangrijke 2-0. Voor de verdediger was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Ik maak ze niet heel vaak, maar ik zag de ruimte wel. De trainer zegt meestal dat ik wat behoudender moet spelen, maar met zoveel ruimte moet ik er wel zijn. Hij ging er in ieder geval in, dat is mooi."

Alders heeft een duidelijk doel voor ogen met Ajax O18: kampioen worden. "We moeten kampioen worden, zodat we volgend jaar Youth League spelen. In de eerste seizoenshelft hebben we het laten liggen en zijn we tweede geworden, maar nu worden we gewoon kampioen."

Gerelateerde artikelen

O18 Headet BOT 1920

Blik op de Toekomst | O18 wint mini-Klassieker ruim

De Ajax-jeugd had zaterdag een bomvol programma. Ajax O18 speelde in Amsterdam de mini-Klassieker en de O14 en O15 ontvingen respectievelijk AZ en Go Ahead. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Aldersstill1920

Alders en Ugwu blij met contract: 'Ajax 1 komt steeds dichterbij'

Jeugdspelers Precious Ugwu en Gerald Alders tekenden vrijdag hun eerste contract bij Ajax. Het duo, dat al jaren in de jeugdopleiding speelt, ziet hun harde werken beloond. "Het doel is om zo snel mogelijk naar Jong Ajax te gaan en hopelijk pakt het daar dan ook goed uit."

Tags

  • #Alders
  • #Ugwu

Socials