Setford terug na lange blessure: 'Mijn ouders hadden slapeloze nachten'

"Ik ben er weer". Na ongeveer tien maanden zonder een wedstrijd te spelen maakte Charlie Setford zaterdag zijn rentree tijdens de 5-0-overwinning in de mini-Klassieker tegen Feyenoord O18. Een mooi moment voor hemzelf én zijn familie.

Tags

  • #Setford

Socials

Alleen al de warming-up was speciaal voor de doelman. "Het was fijn om me op te warmen met mijn jongere broer Tommy. Een heel mooi moment, ook voor mijn ouders die dat zagen. Hij is ook terug van een polsblessure, net als ik."

Tevreden
Vanaf de eerste minuut voelde Setford dat hij terug was. "Het was snel normaal. Na het pakken van een goede vrije trap zat ik er lekker in. Ik houd de nul en we winnen hem ook nog, super. Voetballend was het wel even wennen, maar dat heb ik, op enkele slordigheden na, goed ingevuld. Voor de rest ben ik tevreden na een lange periode van afwezigheid."

De periode van zijn afwezigheid was lastig. "Het is een eenzame tijd als je geblesseerd bent. Ook voor mijn ouders was het geen fijne periode. De vraag was telkens of ik nog mocht keepen met de blessure. Uiteindelijk gaf de dokter het verlossende woord. Dat zorgde bij mijn ouders voor veel opluchting, zij hebben er slapeloze nachten van gehad. Om nu hier te staan, samen met mijn broertje, is een heel mooi moment voor mij en mijn familie. Ik ben er weer", sloot Setford met een glimlach af.

Gerelateerde artikelen