Charlie Setford wint For The Future Trophy: 'Zat ik ineens op de bank in de Champions League'

Terug van weggeweest: de For The Future Trophy. Elke maand reiken we een prijs uit aan een jeugdspeler van Ajax die het verdient om die maand in de schijnwerpers te staan. De eerste winnaar van het seizoen 2021/2022 is de 17-jarige doelman Charlie Setford.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

De tiener mocht al ruiken aan het grote werk in de afgelopen weken. De keeper zat bij de selectie in de uitwedstrijd van Ajax in de UEFA Champions League tegen Sporting CP.

"Na de UEFA Youth League hoorde ik van mijn keeperstrainer dat ik naar Ajax 1 moest. Ik ging naar Lissabon met de instelling dat ik Youth League moest spelen. En zo zat ik ineens op de bank in de Champions League. Echt kippenvel."

Doel voor het seizoen
Toch houdt de goalie zijn focus op Jong Ajax in het lopende seizoen. "Daar wil ik veel minuten maken. Ondertussen wil ik veel ervaring opdoen bij Ajax, ook op de bank. Tegen PEC Zwolle was ik al een keer de tweede keeper. Dan weet je dat je mentaal klaar moet staan als er iets gebeurt."

Gerelateerde artikelen

charlie-setford-talentvol-ambitieus-en-engels-jeugdinternational

Charlie Setford: talentvol, ambitieus en Engels jeugdinternational

Als klein jochie begon Charlie Setford acht seizoenen geleden bij Ajax. Tijdens de talentdagen maakte hij als jonge doelman indruk op de scouts van de Amsterdammers en dus werd de goalie opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Als sluitpost maakte hij een mooie ontwikkeling door en daarvoor werd hij dit seizoen beloond in de vorm van een oproep voor Engeland O16. De talentvolle goalie praat over zijn opvallende keuze voor de Engelsen, het spelen voor Ajax, zijn grote voorbeelden en zijn doelen voor het komende seizoen.

Socials

Collegetoekomst

College de Toekomst | Jonge Ajacieden ontvangen hun diploma

Verschillende spelers uit de jeugdopleiding van Ajax behaalden afgelopen week hun diploma. In de Johan Cruijff ArenA kregen de jongens en meiden die de College de Toekomst hebben afgerond uit handen van Ajax-directeur Edwin van der Sar hun getuigschrift.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials