Sherida Spitse naar de Ajax Vrouwen

Spitse 1
Spitse 1

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse (Sneek, 29 mei 1990) begon haar carrière bij sc Heerenveen, waarna zij tussen 2012 en 2020 afwisselend bij FC Twente en bij Noorse clubs speelde. Daarnaast is de 30-jarige Spitse recordinternational bij de Oranje Leeuwinnen, waarmee zij in 2017 Europees kampioen werd en in 2019 tweede op het WK.

"De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland”, vertelt Spitse. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.”

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen: "Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt.”

Karakters
Koster: "Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen. De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over echt karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis.”

Gerelateerde artikelen

Grant1280

Grant heeft zin in ADO - Ajax: 'Voor mij één van de leukste wedstrijden’

De Ajax Vrouwen spelen vrijdag in de zevende speelronde van de Vrouwen Eredivisie uit tegen ADO Den Haag Vrouwen. Een wedstrijd die voor Chasity Grant het weerzien betekent met haar oud-ploeggenoten. Afgelopen zomer verruilde de rechtsbuiten ADO Den Haag voor Ajax. “Ik dacht gelijk: ‘wow, dit is echt een team.’”

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Grant

Socials