Silvano Vos stelt zich voor: 'Gravenberch is mijn grote voorbeeld'

Ajax O18 komt dit seizoen weer uit in de prestigieuze UEFA Youth League, het jeugdige equivalent van de UEFA Champions League. In aanloop naar het thuisduel met Besiktas van dinsdagmiddag stelt één van de talenten zichzelf voor. In deze aflevering: de zestienjarige Silvano Vos.

Tags

  • #UYL
  • #Vos

Socials

Vos speelt al vanaf zijn achtste bij Ajax. De middenvelder stelt zich in een interview kort en bondig voor. 

"Ik begon als spits bij Zeeburgia. Bij Ajax werd ik middenvelder en centrale verdediger. Ik heb één keer stagegelopen en werd aangenomen. Ik ben snel, sterk, heb een goede techniek en overzicht. Mijn handelsmerk is het wegdraaien van de tegenstander."

Tweede huis
"Ajax is een tweede huis voor me, iedereen is goed met elkaar. Als je hier het terrein oploopt voel je je gewoon goed. Middenvelder is een leuke en goede positie voor mij. Ik houd van duels winnen, spelbepalen, mensen wegsteken en zelf ook diepte maken en proberen te scoren."

Vos bij het tekenen van zijn contract.

Vos bij het tekenen van zijn contract.

Vos werd vervroegd doorgeschoven naar een hoger elftal. Dat bevalt hem uitstekend. "Ik speel nu als zestienjarige in de O18. Dat motiveert mij. Binnen anderhalf jaar wil ik mijn debuut maken en na de winterstop meetrainen met Jong Ajax. Ik heb hoge eisen voor mezelf. Mijn grote voorbeeld is Ryan Gravenberch. We hebben wel een klein beetje van elkaar weg, bijvoorbeeld de dribbels en techniek."

Dinsdag wacht Besiktas: "De Youth League is mooi. Ik vind het mooi dat ik in het basiselftal sta. We kunnen het ver schoppen, maar tegen Besiktas zal het een moeilijke wedstrijd worden. Turkse spelers zijn sterk en vol pit. Maar we moeten gewoon volle bak gaan."

Tags

  • #UYL
  • #Vos

Socials

Gerelateerde artikelen

Reactiedavevos

Dave Vos na gelijkspel: 'Dubbel gevoel overheerst'

De reacties van Dave Vos en Amourricho van Axel Dongen na het 1-1-gelijkspel in de Youth League tegen Sporting Portugal. 'In de tweede helft hadden we een goal tegen kunnen krijgen, maar hadden wij ook de kansen.'

Tags

  • #UYL
  • #O18

Socials