Simpele bekerzege Ajax Vrouwen op DTS Ede

Bekerzege Vrouwen
Bekerzege Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag een eclatante zege geboekt in het KNVB Bekertoernooi. Tegen topklasser DTS Ede won de ploeg van trainer Danny Schenkel met 0-7 en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Eindelijk konden de Ajax Vrouwen weer rekenen op steun van hun fans. In Ede waren de toeschouwers welkom en velen kwamen af op de bekerstrijd. Ook de Amsterdamse fans waren de ploeg achterna gereisd om ze aan te moedigen.

Rap tempo naar 0-5
Zij zagen Victoria Pelova na ruim een kwartier de wedstrijd openbreken. DTS Ede hield vervolgens lange tijd de schade beperkt, maar moest zo'n tien minuten voor rust het verzet opgeven. De Ajax Vrouwen roken hun kansen en liepen in acht minuten tijd uit van een 0-1-tussenstand naar een 0-5-ruststand.

In de tweede helft begon Schenkel met twee nieuwe krachten. Stefanie van der Gragt en Romée Leuchter gingen naar de kant en Kelly Zeeman en Nikita Tromp kwamen in het veld. Tien minuten had spits Tromp nodig om haar doelpunt mee te pakken en vijf minuten voor tijd wist ze met een schitterende goal de 0-7 op het scorebord te krijgen.

Ajax plaatste zich door de zege voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

DTS Ede - Ajax Vrouwen  0-7 (0-5)

17. Pelova 0-1
37. Grant 0-2
40. Leuchter 0-3
42. Grant 0-4
44. Noordam 0-5
55. Tromp 0-6
85. Tromp 0-7

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Van der Most (63. T. Hoekstra), Van der Gragt (46. Zeeman), Doorn, Van de Velde; Bakker, Noordam, Spitse; Grant, Leuchter (46. Tromp), Pelova (63. Sabajo)

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Schenkel 880

Danny Schenkel na dit seizoen weg bij Ajax Vrouwen

Danny Schenkel verlaat de Ajax Vrouwen na dit seizoen. De hoofdtrainer heeft in goed overleg met Ajax besloten zijn contract, dat medio juni afloopt, niet te verlengen om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Schenkel

Socials