Sivert Mannsverk | Van Noorwegen naar Nederland

Mannsverk 1920 Verhaal
Mannsverk 1920 Verhaal

Ajax heeft zich officieel versterkt met Sivert Mannsverk. De 21-jarige controleur heeft een vijfjarig contract getekend in de Johan Cruijff ArenA. Wie is de Noorse jeugdinternational eigenlijk? Tijd om hem aan je voor te stellen.

Tags

  • #Mannsverk

Socials

Mannsverk werd geboren op 8 mei 2002, enkele maanden na de invoering van de euro, in het Noorse Øvre Årdal. In een klein dorpje in de provincie Vestland, dat bijna 3.500 inwoners telt, maakt de jonge Sivert zijn eerste stappen in de voetbalwereld. Hij start zijn voetbalavontuur bij de plaatselijke voetbalvereniging IL Jotun. Al snel maakt Mannsverk de overstap naar Årdalstangen IL, waar hij uiteindelijk wordt gescout door Sogndal IL, een ploeg op het tweede niveau van Noorwegen.

Eerste stappen
In Sogndal beleeft de middenvelder een succesvolle periode waarin hij zich goed weet te ontwikkelen. In 2018/2019 wordt Mannsverk beloont voor zijn harde werk en maakt hij zijn debuut voor Sogndal IL. Uiteindelijk blijft de Ajax-nieuweling, ondanks interesse van verschillende Europese topclubs, tot en met de zomer van 2021 bij zijn jeugdliefde. Na 54 officiële wedstrijden, waarin Mannsverk goed is voor zes treffers en zes assists, verkast de Noorse controleur naar Molde FK.

Mannsverk stroomt midden in de Noorse lente-herfstcompetitie in. Tijdens zijn eerste halve seizoen op het hoogste niveau in Noorwegen speelt Mannsverk in totaal 27 duels, waarin hij goed is voor twee doelpunten en één assist. Hij speelt deze duels als centrale middenvelder, verdedigende middenvelder of aanvallende middenvelder.

Bekerheld
De vaste basiskracht van Molde FK is in die periode ook belangrijk in de seizoenen die volgen. Zijn hoogtepunt beleeft Mannsverk op 1 mei 2022. Op deze datum scoort de controleur de enige en winnende goal in de Noorse bekerfinale. Na 76 minuten was Mannsverk trefzeker van de stip in het duel met FK Bodø/Glimt. De teller staat na ruim twee seizoenen op 87 officiële wedstrijden, waarin de Noor goed is voor acht doelpunten en twee assists.

Als we verder inzoomen op de statistieken van Mannsverk in competitiewedstrijden bij Molde FK zien we dat hij aan de bal erg goede statistieken kan overleggen. Zo heeft hij een passnauwkeurigheid van 87%. Van de passes die hij in voorwaartse richting speelde komt 82% aan.

Oud-Ajacieden met Noorse roots
In de clubgeschiedenis van Ajax zijn er twee Noren die onder contract hebben gestaan in Amsterdam: André Bergdølmo en Dennis Johnsen. Eerstgenoemde droeg tussen 2000 en 2003 het heilige wit-rood-wit. De verdediger speelde negentig wedstrijden in Amsterdamse dienst. Johnsen stond recenter onder contract bij Ajax. Tussen 2017 en 2020 speelde de vleugelaanvaller vijf duels als Ajacied.

Tags

  • #Mannsverk

Socials

Gerelateerde artikelen

Mannsverk 1920 Header

Ajax contracteert Sivert Heggheim Mannsverk

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sivert Heggheim Mannsverk en Molde FK over de overgang van de 21-jarige middenvelder naar Amsterdam. De Noor tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028.

Tags

  • #Mannsverk

Socials

Vandereijk1920

Van der Eijk leidsman bij Fortuna Sittard - Ajax

Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel met Fortuna Sittard. De 32-jarige arbiter wordt zondagmiddag in Limburg bijgestaan door assistenten Rogier Honig en Joost van Zuilen.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Buteravideo1920

Butera: 'Ik kijk ernaar uit om te knallen op het veld'

Ethan Butera mag zich vanaf vrijdag Ajacied noemen en daar is de Belg maar wat trots op. De zeventienjarige verdediger omschrijft zichzelf als iemand die nooit opgeeft en staat te popelen om bij Jong Ajax aan de slag te gaan. "Het is een droom voor elk kind om naar Ajax te komen."

Tags

  • #Butera

Socials