Verslag | Slordig Ajax loopt zich stuk op Heracles

Antonybalen2880
Antonybalen2880

Ajax is in Almelo tegen het derde puntenverlies van het Eredivisie-seizoen aangelopen. Tegen Heracles werd zaterdagavond niet gescoord: 0-0. Ajax blijft wel koploper in de Eredivisie met 26 punten uit elf wedstrijden.

Tags

  • #HERAJA

Socials

In een aftastende openingsfase in Almelo kwam het gevaar vooral van Antony. De Braziliaan schoot met een boogbal over de goal van Blaswich en testte diezelfde keeper een keer met een schot in de korte hoek.

Fysiek spel
Verder was alleen Jurriën Timber dicht bij de openingstreffer. Uit een corner kopte hij de bal iets te veel in het midden van de goal. Daarom was zijn poging geen probleem voor de Duitse doelman. Ook een kopballetje van Sébastien Haller kon Blaswich niet verontrusten.

Ajax had moeite met het fysieke spel van de thuisploeg. Heracles hield de linies waar mogelijk dicht op elkaar en probeerde de ploeg van Erik ten Hag het voetballen onmogelijk te maken. Ajax was zelf ook te slordig om een bres te slaan in de verdedigende stellingen van de Heraclieden.

De ploeg van Frank Wormuth kreeg in de tweede helft steeds meer geloof in een resultaat en creëerde ineens ook zelf kansen. Zo redde Pasveer oog-in-oog met Heracles-verdediger Fadiga en testte De la Torre de Ajax-doelman met een kiezelhard schot.

Ajax werd zelf gevaarlijk via de ingevallen Davy Klaassen. Een bal kwam via de kluts bij de middenvelder terecht die op zijn beurt met een hakbal Blaswich wilde passeren. De doelman kende weinig moeilijkheden met zijn inzet.

Laatste kans
Vijf minuten voor tijd had Dusan Tadic Ajax alsnog drie punten kunnen schenken. Na een heerlijke voorzet van David Neres kopte de Serviër de bal via de grond op de goal van Heracles. Met een uiterste krachtsinspanning keerde Blaswich de inzet van de Ajax-captain. Een vrije trap van Tadic die onder de lat werd gekeerd door de 30-jarige goalie bleek het laatste interessante moment van de wedstrijd.

Ajax komt vrij snel weer in actie. Komende woensdag staat het uitduel in Dortmund op het programma. Het duel in de UEFA Champions League begint om 21:00 uur.

Heracles Almelo – Ajax 0-0 (0-0)

Ajax: Pasveer, Rensch (78. Schuurs), Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Gravenberch, Berghuis (63. Klaassen), Tadic, Haller, Antony (71. Neres)

Tags

  • #HERAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Kampioen2014 1280

Tikkie Terug | Heracles - Ajax

Ajax gaat in competitiewedstrijd nummer elf op bezoek bij Heracles Almelo. De huidige nummer dertien van de Eredivisie. In deze Tikkie Terug gaan we weer op zoek naar alle relevante statistieken en mooie gebeurtenissen uit eerdere edities van Heracles - Ajax. Zo zie je onder andere beelden van de kampioenswedstrijd tegen de Almeloërs in 2014.

Tags

  • #HERAJA

Socials