Dit is hoe Álvarez terugkijkt op zijn contractondertekening: 'Alleen maar woorden van dank'

Edson Álvarez was verrast dat hij in aanwezigheid van zijn ploeggenoten en duizenden fans zijn handtekening mocht zetten onder een contract dat hem tot 2025 aan Ajax verbindt. "Ik kan eigenlijk niet onder woorden brengen wat ik voelde."

Tags

  • #Álvarez

Socials

De Mexicaan wist dus niet wat hem woensdagmiddag overkwam in de Johan Cruijff ArenA. "Ik zal niet liegen. Ik werd heel erg nerveus en wist mij geen houding te geven. Ik heb alleen maar woorden van dank aan de club en de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt."

Snel akkoord
De middenvelder ondertekende zijn nieuwe contract tijdens een speciaal live-event voor seizoenkaarthouders die afzagen van financiële compensatie tijdens de coronaperiode.

Álvarez' vriendin, dochter, moeder en broer waren bij het speciale moment. "Voor de training werd mij verteld dat ik op het veld mijn handtekening zou zetten, maar ik had niet verwacht dat het zo zou zijn. Dit was een verrassing."

De Mexicaan is inmiddels helemaal gelukkig in Amsterdam. "Beide partijen, zowel de club als ik, waren het snel eens over de contractverlenging. Ik geniet op alle mogelijke manieren van Ajax, van de stad, de mensen en de manier waarop we voetballen."

Álvarez is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke schakel op het middenveld van Ajax. Toch blijft hij bescheiden. "Ik houd er niet van om te denken dat ik een sleutelrol heb, of om achterover te leunen. Ik kan namelijk nog veel verbeteren. Alles wat er nu gebeurt, zie ik als een verantwoordelijkheid. Als iets waar ik mee om moet gaan en goed op moet reageren."

Ontwikkeling
De Mexicaan is tot slot trainer Erik ten Hag dankbaar voor de ontwikkeling die hij in de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. "Ik durf te stellen dat hij de beste trainer is die ik in mijn korte carrière heb gehad. Hij heeft me veel binnen het veld veel geleerd op tactisch vlak. Maar ook technisch ben ik, met behulp van de staf, beter geworden."

Tags

  • #Álvarez

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarez

Edson Álvarez verlengt contract bij Ajax

Ajax en Edson Álvarez hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De vorige overeenkomst liep tot en met 30 juni 2024. De vernieuwde verbintenis van de verdedigende middenvelder loopt tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Alvarezmartinez

Álvarez en Martínez | 'Deze vriendschap is voor altijd'

Edson Álvarez en Lisandro Martínez hebben elkaar helemaal gevonden bij Ajax. De twee steunden elkaar in moeilijke tijden en bloeiden de afgelopen weken ook samen weer op. De Mexicaan en Argentijn hebben in hun periode bij Ajax een bijzondere vriendschap opgebouwd en vertellen daar openhartig over in een koud Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez
  • #Martínez

Socials

Alvarez2

Enchilada’s of bitterballen? | 14 vragen aan Edson Álvarez

In de rubriek 14 Questions leggen we Ajacieden veertien vragen en dilemma's voor. Ditmaal is het de beurt aan Edson Álvarez. Wie is zijn grote inspirator? Wat vindt hij van het Nederlandse weer? En welke Nederlandse snack kan hij waarderen?

Tags

  • #Álvarez

Socials