Special | 25 jaar ArenA: hoe het stadion een thuis werd

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend: het multifunctionele nieuwe stadion van Ajax. Het duurde lang voordat het echt het nieuwe thuis van Ajax werd. Maar na 25 jaar, een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk is de Johan Cruijff ArenA onlosmakelijk verbonden met de club. In deze special zie je alle hoogte- en dieptepunten van een kwart eeuw ArenA.

Tags

  • #ArenA

Socials

Tags

  • #ArenA

Socials

Gerelateerde artikelen

Wereldbeker1995

Special | Wereldbeker 1995 - Een kuchje in november

Op 28 november 1995 won Ajax in Tokyo de Wereldbeker ten koste van Grêmio. Zes dagen eerder was in een van de beste wedstrijden uit de clubhistorie Real Madrid al met 0-2 verslagen in Santiago Bernabéu. En ook de terugreis en huldiging op het Museumplein waren memorabel.

Tags

  • #Wereldbeker1995

Socials

johan-cruijff-arena-onneembare-vesting

Johan Cruijff ArenA: onneembare vesting

Ajax is in de Johan Cruijff ArenA in heel 2018 ongeslagen gebleven. In alle competities heeft er geen enkele tegenstander van Ajax in Amsterdam kunnen winnen. Hier een overzicht met hoogtepunten uit 2018 in het eigen stadion.

Socials

Sarthumb2

Edwin van der Sar over zijn bijzondere band met de ArenA

Hij kan het inmiddels volmondig beamen: de ArenA voelt ‘als thuis’ voor Edwin van der Sar. Geheel vanzelfsprekend is dat gevoel voor de lange Voorhouter niet. Van der Sar was de vaste doelman van Ajax toen in 1996 De Meer werd verruild voor het nieuwe onderkomen in Amsterdam-Zuidoost. Het bleek nogal een omschakeling. Inmiddels is Van der Sar alweer een klein decennium directeur bij Ajax en gaf hij in die hoedanigheid mede richting aan de verdere ontwikkeling van de ArenA als voetbalstadion. Logisch dus dat het 25-jarig jubileum ook bij hem bijzondere gevoelens oproept.

Tags

  • #ArenA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl