Special 'De boeiende bekerfinales van Blind' maandagavond op ESPN

Danny Blink 1420
Danny Blink 1420

Ajax en PSV speelde drie keer eerder tegen elkaar in de bekerfinale. Danny Blind was er twee keer bij. In 2006 als trainer en zes jaar daarvoor als aanvoerder op het veld. In de documentaire, die maandagavond vanaf 18:00 uur op ESPN is te zien, blikt Blind terug op deze twee bekerfinales.

Tags

  • #Blind

Socials

De finale in 1998 werd een wedstrijd om niet snel te vergeten. Ajax speelde onder leiding van trainer Morten Olsen geweldig voetbal dat seizoen. De Amsterdammers versloegen PSV met 5-0 in De Kuip.

Acht jaar later stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar in de finale van het bekertoernooi. Ditmaal was Blind de trainer. Een turbulent seizoen met ups en downs werd afgesloten met de bekerwinst op de Eindhovenaren. Dankzij een goal van Klaas Jan Huntelaar in de blessuretijd van de wedstrijd won Ajax met 2-1.

De special 'De boeiende bekerfinales van Blind' is maandagavond om 18:00 uur te zien op ESPN. Dinsdagochtend staat de special op onze eigen kanalen.

Tags

  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

Huntelaar2007

Top 10 Goals | Ajax in de bekerfinale

Pakt Ajax zondag de twintigste KNVB Beker in de clubhistorie? We doken de archieven in om tien prachtige treffers uit eerdere finales voor je op een rijtje te zetten. Van Luis Suárez tot Klaas Jan Huntelaar en van Marko Pantelic tot Jesper Grønkjær. Kijk en geniet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Tadic1280

Special | De negentien gewonnen bekerfinales

Ajax staat zondag voor de 26e keer in de eindstrijd van de KNVB Beker. Van de 25 eerder gespeelde finales in de beker, wonnen de Amsterdammers er maar liefst negentien. In deze special komen alle gewonnen finales voorbij, waaronder de beroemde ontknoping tegen FC Utrecht in 2002, de zenuwslopende penaltyreeks tegen AZ in 2007 en uiteraard de laatst gewonnen Dennenappel in het topjaar 2019.

Tags

  • #KNVBBeker

Socials