Special | De prachtige jaren van Stefan Pettersson

Het is 3 mei 2024 precies dertig jaar geleden dat Stefan Pettersson afscheid nam van Ajax. De Zweedse icoon liet gedurende zijn zes seizoenen in het wit-rood-wit een onuitwisbare indruk achter. Wij maakten een special van zijn prachtige jaren.

Tags

  • #Pettersson

Socials

In de zomer van 1988 maakte Pettersson de overstap naar Amsterdam en al snel veroverde hij de harten van fans en medespelers. Zijn spel was niet alleen effectief, maar ook elegant en veelzijdig. Hij vormde een sterk duo met Dennis Bergkamp.

Hoofdrol in kampioenswedstrijd
Pettersson was een belangrijke speler in het team dat twee keer landskampioen werd, in 1990 en 1994. Zijn glansprestatie tijdens de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1) van 1994 zal voor altijd in de herinneringen van Ajax-fans gegrift blijven, waar hij niet alleen het kampioenschap verzekerde, maar ook het net vond.

Naast de landstitels veroverde Pettersson met Ajax ook de UEFA Cup en de KNVB Beker. Zijn schitterende doelpunten en zijn vermogen om op cruciale momenten te presteren, waren noemenswaardig

Emotioneel moment
Op 3 mei 1994 werd Pettersson op grootse wijze geƫerd tijdens zijn afscheid bij Ajax, voor eigen publiek. Het was een emotioneel moment waarbij zijn bijdrage aan de club werd gevierd en zijn nalatenschap voor altijd werd vastgelegd in de geschiedenis van Ajax.

Gerelateerde artikelen

Top10pettersson

Top 10 Goals | Stefan Pettersson

Honderd doelpunten in Ajax 1. Deze unieke mijlpaal bereikte Stefan Pettersson als Ajacied. Tussen 1988 en 1994 floreerde de Zweedse doelpuntenmachine in Amsterdam. Ter ere van zijn zestigste verjaardag hebben we tien fraaie treffers op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Petterssonstill

Clubicoon Pettersson op bezoek in Amsterdam: 'Tijd bij Ajax was fantastisch'

Zweedse doelpuntenmachine terug in Amsterdam. Stefan Pettersson bracht onlangs samen met een delegatie van de Zweedse voetbalbond een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. De inmiddels 59-jarige Zweed kijkt met warme gevoelens terug op zijn Ajax-periode. "Ik heb hier geleerd hoe je moet voetballen."

Tags

  • #Pettersson

Socials

Petterson Portret 880

Pettersson: 'De beker ging voor het nationale team'

Ajax speelt donderdagavond tegen FC Twente in het bekertoernooi. Precies dertig jaar geleden troffen de Amsterdammers de Tukkers twee keer in één jaar om de KNVB Beker. Stefan Pettersson was er beide keren bij en in allebei de duels belangrijk.

Tags

  • #TWEAJA
  • #Pettersson

Socials