Special Stefan Pettersson deze week te zien

Pettersson Afscheid 1920
Pettersson Afscheid 1920

Op 3 mei 2024 is het precies dertig jaar geleden dat Ajax afscheid nam van een waar clubicoon: Stefan Pettersson. De Zweedse spits - die bekend stond om zijn vermogen om met links, rechts en het hoofd te scoren - heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten tijdens zijn zes seizoenen bij de Amsterdamse club.

Tags

  • #Pettersson

Socials

Aankomende vrijdag brengen we een speciale herinnering aan deze iconische tijd met Stefan Pettersson bij Ajax via onze eigen kanalen. Dinsdagavond om 17:30 uur is de special al te zien op ESPN. Mis dit niet!

---
In de zomer van 1988 maakte Pettersson de overstap naar Amsterdam en al snel veroverde hij de harten van fans en medespelers. Zijn spel was niet alleen effectief, maar ook elegant en veelzijdig. Hij vormde een sterk duo met Dennis Bergkamp.

Hoofdrol in kampioenswedstrijd
Pettersson was een belangrijke speler in het team dat twee keer landskampioen werd, in 1990 en 1994. Zijn glansprestatie tijdens de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1) van 1994 zal voor altijd in de herinneringen van Ajax-fans gegrift blijven, waar hij niet alleen het kampioenschap verzekerde, maar ook het net vond.

Naast de landstitels veroverde Pettersson met Ajax ook de UEFA Cup en de KNVB Beker. Zijn schitterende doelpunten en zijn vermogen om op cruciale momenten te presteren, waren noemenswaardig

Emotioneel moment
Op 3 mei 1994 werd Pettersson op grootse wijze geƫerd tijdens zijn afscheid bij Ajax, voor eigen publiek. Het was een emotioneel moment waarbij zijn bijdrage aan de club werd gevierd en zijn nalatenschap voor altijd werd vastgelegd in de geschiedenis van Ajax.

Gerelateerde artikelen

Take A Seat Musampa

Take a Seat met Musampa | 'Die kleedkamer was al een eer'

In de serie 'Take a Seat' van Inside Ajax praten we bij met oud-Ajacieden en blikken we samen terug op hun mooiste momenten in Amsterdamse dienst. In de vijfde aflevering zit Kiki Musampa in de auto bij Ajax-host Aviv Levy. "Ik sprak met Diego Simeone over Diego Maradona."

Tags

  • #Musampa

Socials

De Ligt Still

Op bezoek bij De Ligt: 'Ajax mis je altijd'

Matthijs de Ligt is momenteel speler van Bayern München en halve finalist in de UEFA Champions League. Op bezoek in Duitsland kijken we met de verdediger terug naar vijf jaar geleden. Als aanvoerder van Ajax drong hij door tot de laatste vier van datzelfde toernooi, werd de KNVB beker gewonnen en werd hij landskampioen. "Iedereen was bevriend met elkaar en het was een perfecte mix."

Tags

  • #DeLigt

Socials

Vierdelandstitel1920

On This Day | Vier op een rij

Precies tien jaar geleden zette Ajax onder leiding van Frank de Boer een unieke reeks neer. In 2014 veroverden de Ajacieden de vierde landstitel op een rij op bezoek bij Heracles.

Tags

  • #OnThisDay

Socials