Op bezoek bij De Ligt: 'Ajax mis je altijd'

Matthijs de Ligt is momenteel speler van Bayern München en halve finalist in de UEFA Champions League. Op bezoek in Duitsland kijken we met de verdediger terug naar vijf jaar geleden. Als aanvoerder van Ajax drong hij door tot de laatste vier van datzelfde toernooi, werd de KNVB beker gewonnen en werd hij landskampioen. "Iedereen was bevriend met elkaar en het was een perfecte mix."

Tags

  • #DeLigt

Socials

De Ligt koestert nog altijd warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. "Ik heb in totaal een jaar of tien bij Ajax gespeeld. Alle mensen die ik daar heb leren kennen en alle spelers met wie ik samengespeeld heb mis ik natuurlijk wel", aldus de voormalig aanvoerder, die de club nog altijd volgt. "Het is niet de beste fase in de clubhistorie en dat is wel lastig om te zien."

Memorabele momenten
Exact vijf jaar geleden maakte Ajax veel indruk in de Champions League. De Ligt geniet nog altijd van de prachtige Europese avonden. Oud-ploeggenoten Frenkie de Jong en Daley Blind stuurden laatst nog filmpjes door naar de verdediger van Bayern München. "Dan krijg je toch wel weer kippenvel en besef je nogmaals dat we wat moois hebben gedaan."

De Ligt denkt dat de prestatie met de jaren misschien wel mooier en meer bijzonder wordt. "Nu maak je mee hoe moeilijk het eigenlijk is om überhaupt tot de halve finale te komen. Wij stonden daar toen gewoon en haalden bijna de finale. Dat is wel heel bijzonder voor een club als Ajax."

Van succes naar succes
De oud-Ajacied verwacht niet meer snel zo'n prachtig jaar mee te maken. "We hadden onderling veel plezier en zetten onszelf op de kaart. Voor 95% klopte alles dat jaar. We gingen van succes naar succes, dat is natuurlijk fantastisch."

De Ligt verkaste na het succesjaar naar Juventus, waar hij naar eigen zeggen veel geleerd heeft. Momenteel staat de Oranje-international onder contract in München. "Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb gezet. Ik heb in Italië en Duitsland de titel gewonnen. Voor een 24-jarige gaat het best aardig, denk ik."

Terugkeer in Amsterdam
Ondanks de buitenlandse successen, hoopt de oud-Ajacied ooit nog terug te keren op het oude nest. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren. Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit", besluit De Ligt.

Gerelateerde artikelen

HEADEROPTIE2

Special | Real Madrid - Ajax: 'Nu moet Real er 100 maken!'

Op 5 maart 2019, exact vijf jaar geleden, schreef Ajax tegen Real Madrid een nieuw hoofdstuk in de rijke clubgeschiedenis. Twee jaar later blikten Dusan Tadic, Daley Blind, Nico Tagliafico en Erik ten Hag in de special 'Nu moet Real er 100 maken!' terug op die memorabele avond in Madrid.

Tags

  • #UCL
  • #REAAJA

Socials

De Ligt 1920

Top 10 Goals | Golden Boy De Ligt

Matthijs de Ligt opende zijn scoreformulier bij de Amsterdammers geheel volgens de Ajax-traditie door bij zijn debuut te scoren tegen Willem ll. Het bleef niet bij die ene treffer voor de centrale verdediger. Om hem te feliciteren met zijn 24e verjaardag hebben we zijn tien mooiste goals voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Still De Ligt 4

De Ligt trots op eigen Cruyff Court: 'Droom die uitkomt'

“Het is een droom die uitkomt. Dat er zoveel mensen en kinderen naar toe zijn gekomen, is natuurlijk fantastisch.” Matthijs de Ligt was onlangs voor even terug in de regio Amsterdam. In zijn geboorteplaats Abcoude werd een naar hem vernoemd Cruyff Court feestelijk geopend met een wedstrijd tussen Ajax O9 en Abcoude O9. “Ik heb hier vroeger altijd gevoetbald met mijn vrienden. we noemden het altijd het Ronald de Boer-veldje, want die woonde hier in de buurt. Dat ik het nu mag omtoveren tot het Matthijs de Ligt Cruyff Court is geweldig.”

Tags

  • #DeLigt

Socials