Eredivisie 2022/2023 acht weken stil vanwege WK

Mazraoui 30 1420
Mazraoui 30 1420

De speelkalenders van de competities in het betaald voetbal zien er voor het seizoen 2022/2023 anders uit dan normaal. Reden is het wereldkampioenschap voetbal in Qatar dat in de winter wordt gehouden.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

De start is in het weekend van 5 tot en met 7 augustus. Zoals gebruikelijk staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal een week daarvoor gepland. Aan het eerste deel van de voetbaljaargang komt al op 13 november 2022 een einde.

Drie weken na het WK, 6 januari 2023, wordt de Eredivisie hervat. De Keuken Kampioen Divisie, waar Jong Ajax in uitkomt, eindigt op 18 november. Die competitie kent, na twee weken rust, op 11 en 16 december nog twee rondes in 2022 en stopt dan wederom twee weken. Vrijdag 6 januari wordt er dan weer hervat.

Het Eredivisie-seizoen eindigt op zondag 28 mei 2023 met een gezamenlijke speelronde, de Keuken Kampioen Divisie eindigt vrijdag 19 mei 2023.

In juni wordt het speelschema bekendgemaakt.

Tags

  • #Eredivisie

Socials

Gerelateerde artikelen

Knvbbeker1280

Bekerduel Ajax - Barendrecht live op ESPN

De bekerwedstrijd tussen Ajax en Barendrecht komt alsnog live op televisie. ESPN maakte bekend de wedstrijd op woensdag 15 december rechtstreeks uit te zenden.

Tags

  • #KNVBBeker

Socials

nijhuis-vervangen-door-gozubuyuk-bij-excelsior-ajax

Bas Nijhuis fluit Ajax - AZ

Bas Nijhuis is de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Ajax en AZ. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door zijn assistenten Rens Bluemink en Jan Dieperink.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Overmarsfoto (1)

Ajax verlengt contract Marc Overmars

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Marc Overmars te verlengen tot en met 30 juni 2026. Dit met inachtneming van de geldende procedure, waardoor de directeur voetbalzaken na de nog uit te schrijven Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode. De huidige termijn van Overmars loopt tot en met november 2024.

Tags

  • #Overmars2026

Socials