Ajax verlengt contract Marc Overmars

Overmarsfoto
Overmarsfoto

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV is voornemens het contract met Marc Overmars te verlengen tot en met 30 juni 2026. Dit met inachtneming van de geldende procedure, waardoor de directeur voetbalzaken na de nog uit te schrijven Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) door de RvC kan worden herbenoemd voor de nieuwe periode. De huidige termijn van Overmars loopt tot en met november 2024.

Tags

  • #Overmars2026

Socials

Marc Overmars (Emst, 1973) is sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax. Sinds 1 februari 2013 vervult de voormalige topvoetballer van onder meer Ajax, Arsenal en Barcelona deze functie als statutair bestuurder.

00:00/00:00
  • Auto

"Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk. De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door."

President-commissaris Leen Meijaard: "De RvC is erg blij met Marc Overmars als directeur voetbalzaken. De prestaties van de onder zijn verantwoordelijkheid samengestelde A-selectie springen natuurlijk het meest in het oog. Het team speelt onder leiding van de door Marc aangestelde Erik ten Hag attractief en is succesvol, zowel nationaal als internationaal."

"Maar wij zien ook de goede ontwikkeling bij andere voetbaltechnische zaken. Met Marc in het directieteam denken wij dat de stijgende lijn die onze ambitieuze club enkele jaren geleden heeft ingezet, verder doorgetrokken kan worden."

Tags

  • #Overmars2026

Socials

Gerelateerde artikelen

Overmarsthumb2

Overmars maakt de balans op: over Neres, Mazraoui, Daramy en meer

Marc Overmars maakt na een lange transferperiode de balans op. Een gesprek over transfers die niet doorgingen, de komst van Mohamed Daramy, de contracten van Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez en zijn eigen toekomst in de directie van Ajax.

Tags

  • #Overmars

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl