Spitse en Kop actief op WK vrouwenvoetbal

Spitse1280 (2)
Spitse1280 (2)

Sherida Spitse en Lize Kop zijn door bondscoach Andries Jonker opgeroepen voor het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De Ajacieden behoren tot de 23-koppige selectie van de Oranje Leeuwinnen die vrijdag wereldkundig werd gemaakt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In totaal zaten er vier Ajacieden in de voorselectie, maar Romée Leuchter en Tiny Hoekstra overleefden de definitieve schifting niet. 

Voor Spitse (zie foto) wordt het haar derde WK. Eerder was de ervaren middenvelder van de partij in 2015 en 2019. Vier jaar terug behoorde ook Kop tot de selectie.

Openen tegen Portugal
Het WK vrouwenvoetbal begint op donderdag 20 juli. Drie dagen lagen, op zondag 23 juli, spelen de Oranje Leeuwinnen hun eerste groepsduel tegen Portugal. Daarnaast neemt de ploeg van Jonker het in groep E op tegen titelverdediger Verenigde Staten (27 juli) en Vietnam (1 augustus). 

Gerelateerde artikelen

Ajaxvrouwen

Ajax Vrouwen starten in finale eerste voorronde

De Ajax Vrouwen zijn vrijgeloot voor de halve finale van de eerste voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Dat wees de loting vrijdagmiddag in Nyon uit. In de eindstrijd treffen de Ajacieden FC Dinamo BSUPC uit Wit-Rusland of Agarista CSF Anenii Noi uit Moldavië.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajaxvrouwentop10goals

Top 10 Goals | Ajax Vrouwen

Het werd een seizoen om nooit te vergeten voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker werd landskampioen en speelde onder andere een prachtig tweeluik in de UEFA Women's Champions League tegen topploeg Arsenal. In het toch al succesvolle seizoen scoorden de Ajacieden er lustig op los. We hebben tien heerlijke doelpunten van de vrouwen op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Kampioenschapvrouwen1920

Overzicht | Het succesvolle seizoen van de Ajax Vrouwen

Met een nieuwe trainer begonnen de Ajax Vrouwen aan het seizoen 2022/2023. Een seizoen waarin Ashleigh Weerden haar draai weer vond in Nederland en waarin hard werken werd beloond met niets minder dan de landstitel. Weerden en trainer Suzanne Bakker blikken terug op een historisch seizoen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials