Spitse kijkt uit naar clash met FC Twente: 'Wij hebben meer kwaliteit'

De Ajax Vrouwen nemen het zondagmiddag in de derde wedstrijd van de play-offs om het landskampioenschap op tegen FC Twente. De ploeg uit Enschede gaat aan de leiding in de poule, met één punt meer dan achtervolgers Ajax en PSV. Sherida Spitse en trainer Danny Schenkel blikken vooruit op het duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Iedereen wint en verliest van elkaar. Alles is nog mogelijk tot de laatste speeldag, denk ik", trapt Spitse af. Ook Schenkel gelooft nog in een positief einde van de competitie. "Ik heb een stukje aangehaald van Pep Guardiola: de grote spelers en de grote ploegen zijn op dit moment op hun allerbest. De stress en spanning snuiven ze op en zetten ze om in iets positiefs."

Een overwinning op FC Twente zondag zou een stap in de goede richting zijn. Spitse gelooft ook dat het mogelijk is. "Wij hebben meer individuele kwaliteit dan FC Twente, zonder nu arrogant te zijn. Alleen moeten we het wel goed uitvoeren."

Wisselvallig
Schenkel denkt er hetzelfde over. "Ik denk dat wij inderdaad de beste speelsters hebben en de meeste kwaliteit. We zijn alleen nog te wisselvallig. De ene keer spelen we een fantastische wedstrijd en de andere keer vraag je je af wat de afspraken nou precies zijn. Dat gaat met ups en downs."

De topper tegen FC Twente is zondag live te volgen via de NOS en EPSN. Een goed signaal, vindt Schenkel. "Dat betekent dat het vrouwenvoetbal in de lift zit. Je moet er als ploeg alleen niet van in de stress raken en de eventuele spanning omzetten in positieve energie."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Grant Ajaxvrouwen

Topper van Ajax Vrouwen live op NOS en ESPN

De Ajax Vrouwen spelen zondag hun derde duel van de play-offs. Op sportcomplex de Toekomst wordt om 14:30 uur afgetrapt tegen FC Twente. De topper wordt live uitgezonden op zowel de NOS als ESPN (kanaal 3).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Goalgrant

Grant en Tromp schieten Ajax Vrouwen naar driepunter tegen ADO

De Ajax Vrouwen hebben een overwinning geboekt in de tweede speelronde van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Waar PSV in de eerste wedstrijd van de play-offs nog te machtig bleek, waren goals van Chasity Grant en Nikita Tromp tegen ADO Den Haag genoeg voor drie punten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl