Steijn: 'Niet gelukt om goede week te belonen'

Maurice Steijn zag, ondanks de 3-1-nederlaag in Augsburg, goede dingen maar vindt de verliespartij een smet op een prettige trainingsweek. De trainer van Ajax wil blijven schaven aan het elftal. "Het moet volgende week en de week erop beter."

Tags

  • #PreSeason
  • #Steijn

Socials

"Ik vind dat we na een pittig trainingskamp ons goed hebben laten zien vandaag", begint Steijn. "Grote fases van de wedstrijd hebben we gedomineerd en veel meer kansen gecreëerd dan de tegenstander. In mijn optiek geven we drie doelpunten weg en we maken er maar één."

Persoonlijke fouten
Steijn ziet een patroon. "Het is vergelijkbaar als de wedstrijd tegen Anderlecht. Als wij zulke kansen niet maken, dan hoop ik dat het in de competitie beter gaat. Maar ik maak me ook zorgen om de goals die we incasseren, want in alle drie de situaties is er niks aan de hand. Het zijn persoonlijke fouten en die moeten eruit."

Ondanks de nederlaag is Steijn ook wijzer geworden. "Aan de bal waren we behoorlijk en grote fases van de eerste helft waren we de dominante partij. Dat geeft een positief gevoel. Het wedstrijdverloop is slecht, maar dat maakt mij niet veel wijzer dan dat ik al was."

Belonen
Steijn vindt de verliespartij een 'smet' op een goede trainingsweek in Duitsland. "We hebben hard gewerkt, ook aan onze manier van spelen. Dat hebben we vandaag af en toe teruggezien met het hoge drukzetten. Dat is goed, maar zo'n goede week wil je belonen en dan hebben we niet gedaan."

"Ik maak me zorgen om de manier waarop we tegendoelpunten krijgen. Het moet volgende week en de week erop beter als nu, zo simpel is het. We blijven hard werken en ik heb een goed teamgeest gezien. Ik zie geen lachende gezichten en iedereen is er ziek van, dat geeft moed", sluit Steijn af.

Gerelateerde artikelen

2Hato Baal 1920

Ajax verliest van FC Augsburg

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg met 3-1 verloren. Voor de Amsterdammers scoorde Brian Brobbey. Daarmee zit het trainingskamp in Duitsland erop.

Tags

  • #PreSeason
  • #AUGAJA

Socials

Taylorvolley1920

adidas hq #4 | De laatste dag in Herzogenaurach

Het was vrijdag de laatste dag in Herzogenaurach. De selectie is inmiddels vertrokken naar Augsburg voor het oefenduel met de plaatselijke FC van zaterdagmiddag. De vrijdag stond in het teken van een groepstraining en de persdag.

Tags

  • #PreSeason

Socials