Verslag | Ajax sluit trainingskamp af met nederlaag

Branco 1920 Baal

Ajax heeft zaterdag het trainingskamp in Duitsland afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. Het duel in de WWK Arena in Augsburg eindigde in een 3-1-nederlaag.

• #PreSeason
  • #AUGAJA

De spelers van beide ploegen droegen rouwbanden vanwege een vreselijk incident dat op vrijdag plaatsvond in Langweid, een dorp vlakbij Augsburg. Daar ontnam iemand drie mensen het leven en verwondde diegene nog twee personen. Na een moment van stilte begon het duel.

Goed begin
Het eerste gevaar van Ajax kwam na tien seconden spelen. Steven Bergwijn, met de aanvoerdersband om de arm, zag zijn schot geblokt worden door een Duitse verdediger. De beginfase werd gecontroleerd door de Amsterdammers. Tot hele grote kansen leidde dat in de eerste twintig minuten niet.

De thuisploeg was via Phillip Tietz even later heel dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet mistte kracht. Brobbey kreeg na 32 minuten spelen de grootste mogelijkheid. De spits van Ajax werd vrij voor de doelman gezet, maar stuitte op de voeten van de keeper. De openingstreffer viel vervolgens vlak voor rust aan de andere kant: een voorzet vanuit rechts werd van richting veranderd en glipte door de handen van Rulli: 1-0.

Gelijkmaker Brobbey
Mika Godts en Francisco Conceição vervingen bij ingang van de tweede helft Bergwijn en Mohamed Daramy. Het was Brobbey die tien minuten na rust werd gevloerd in de zestienmeter. De scheidsrechter wees naar de stip en de spits ging zelf achter de bal staan. Met succes: Brobbey liet de doelman kansloos en bracht Ajax langszij 1-1.

Invaller Conceição liet zich vervolgens twee keer zien en vooral zijn tweede mogelijkheid was een grote: de Portugees profiteerde van een fout achterin de Duitse achterhoede, maar vond de benen van de doelman.

Het was de thuisploeg die echter opnieuw scoorde. Sven Michel werd aan de linkerkant diep gestuurd en schoot in de korte hoek hard raak: 2-1. Even later wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Dit keer aan de andere kant. Opnieuw verzilverde Michel de buitenkans: 3-1. Daar bleef het, ondanks een goede mogelijkheid van Brobbey, bij.

FC Augsburg – Ajax 3-1 (1-0)

42. Rulli (e.d.) 1-0
56. Brobbey (pen.) 1-1
69. Michel 2-1
76. Michel (pen.) 3-1

Ajax: Rulli; Rensch (83. Salah-Eddine), Aertssen (75. Klaassen), Hato, Wijndal; Tahirović, Van den Boomen, Taylor; Daramy (46. Conceição), Brobbey, Bergwijn (46. Godts)