Steijn: 'We moeten tot op het bot gemotiveerd zijn'

Steijnperscoathene
Steijnperscoathene

Maurice Steijn en Kenneth Taylor schoven woensdagavond in de perszaal van het Stadium OPAP Arena aan. Het tweetal blikte daags voor het Europese duel terug op de gestaakte wedstrijd tegen RKC en liet hun licht schijnen op het treffen met AEK Athene. "Dit is een mooie uitdaging."

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

Scheidsrechter Pol van Boekel besloot zaterdagavond het duel RKC - Ajax te staken, nadat doelman Etienne Vaessen geblesseerd achterbleef na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. "Het was vreselijk voor Vaessen, zijn ploeggenoten en de staf van RKC. Maar het heeft ook impact op ons gehad natuurlijk. We willen voor de overwinning knokken, maar je bent ook collega's van elkaar. Gelukkig gaat het inmiddels beter met hem. Laten we hopen dat hij snel op het veld staat", blikte Steijn kort terug op het ingrijpende moment in Waalwijk.

De Ajax-trainer heeft na de ongelukkige botsing intensief contact gehad met Brobbey. "Hij is geschrokken en ik heb met hem gesproken. Hij heeft nooit de intentie gehad om Vaessen te blesseren." Ook ploeggenoot Taylor sprak met zijn boezemvriend. "Brian is er goed mee omgegaan. Hij heeft contact gehad met Etienne en dat deed hem zeker goed."

Van Gaal
Steijn kreeg woensdagavond ook enkele vragen over de komst van Louis van Gaal, die terugkeert bij Ajax als adviseur van de Raad van Commissarissen. De Haagse oefenmeester is blij met de komst van de ervaren succescoach. "Hij is een echte Ajacied die de club en de RvC wil adviseren. Dat is alleen maar mooi nieuws. Als ik kan sparren met dit soort iconen, zou het dom zijn als we als staf daar ons voordeel niet mee zouden doen. In mijn ADO-tijd had ik al regelmatig contact met hem. Dat was toen heel warm."

AEK Athene
In de eerste speelronde van de groepsfase van de UEFA Europa League was er genoeg spektakel in groep B. Er vielen maar liefst elf doelpunten. Ajax speelde in de eigen Johan Cruijff ArenA met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille, terwijl AEK Athene met 2-3 won op bezoek bij Brighton & Hove Albion. "Het zou voor het publiek mooi zijn als het weer een spektakelstuk wordt, maar dat hoeft van mij niet per se. Als we maar drie punten mee naar Amsterdam nemen", was Steijn duidelijk.

Taylor en zijn oefenmeester zijn blij dat de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen. "Zulke wedstrijden zijn voor ons alleen maar goed op dit moment. We kunnen er namelijk veel vertrouwen uit halen", aldus de middenvelder. "Zo kunnen we steeds beter op elkaar ingespeeld raken en snel met elkaar hogerop", voegde Steijn eraan toe.

Afwezigheid Vos
Silvano Vos ontbreekt in de wedstrijdselectie van Ajax. Hij pakte in de vorige Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille twee gele kaarten, waardoor de middenvelder donderdagavond geschorst is. "We missen Silvano Vos morgen. Dat vangen we één-op-één op met Benjamin Tahirović. Ik kan alvast vertellen dat dit de enige wijziging zal zijn in mijn basisopstelling", aldus Steijn.

De hoofdtrainer van Ajax verwacht een lastige pot tegen AEK Athene. "AEK zit tactisch goed in elkaar. Anders win je niet bij Brighton. We zullen tot op het bod gemotiveerd moeten zijn voor een goed resultaat hier. Dit is een mooie uitdaging."

Gerelateerde artikelen

Brobbeybijgoal1920

Liveblog | Avondprogramma zit erop

Dit is het liveblog voor de pre-matchday voor de UEFA Europa League-uitwedstrijd tegen AEK Athene. Lees hier alles over de voorbereiding van de Ajacieden op het tweede groepsduel. AEK Athene - Ajax wordt donderdag vanaf 18:45 uur gespeeld.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

Header Selectie 1920 (1)

Ajax met 23 spelers naar Athene voor Europees uitduel

Ajax reist woensdag met 23 spelers naar Griekenland. Donderdag spelen de Amsterdammers hun tweede duel in de groepsfase van de UEFA Europa League. Vanaf 18:45 uur is AEK Athene de tegenstander. Hier vind je een overzicht van de spelers die trainer Maurice Steijn heeft geselecteerd.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

Davids Actie Recht 1920

Highlights AEK Athene - Ajax 1994 | Winst dankzij Litmanen en Kluivert

In aanloop naar het uitduel met AEK Athene in de groepsfase van de UEFA Europa League blikken we terug op een eerdere ontmoeting in Griekenland tussen beide teams. In het seizoen 1994/1995 won Ajax met 1-2 dankzij goals van Jari Litmanen en Patrick Kluivert. De ploeg van Louis van Gaal won dat jaar uiteindelijk de UEFA Champions League.

Tags

  • #AEKAJA

Socials