Stekelenburg: 'De progressie van Onana is ongelooflijk'

Stekelenburg
Stekelenburg

Maarten Stekelenburg keerde deze zomer na 9 jaar terug in Amsterdam. De ervaren doelman hoopt van waarde te kunnen zijn voor z'n concurrent en collega André Onana. Hij hoopt bovendien dat de Kameroener bij Ajax blijft.

Tags

  • #Stekelenburg
  • #Maarten Stekelenburg
  • #M.Stekelenburg

Socials

In de jaren dat de doelman niet in Amsterdam speelde, bleef hij Ajax wel volgen. Onder andere in 2019 toen de ploeg van Erik ten Hag de halve finale van de Champions League haalde. "Dan zit je als supporter op de bank. De kinderen vroeg naar bed, lekker voor de televisie zitten."

Interesse van Ajax
Toen Stekelenburg in de zomer besloot terug te willen keren naar Nederland hing Ajax vrij rap aan de telefoon. "Toen zij interesse hadden, was de beslissing gelijk gemaakt."

De goalie sloot zo snel mogelijk aan bij Ajax. "Het is beter om maar zo snel mogelijk door te gaan. Ik ben fit. Het zijn langere sessies, maar ik kom goed mee. Ik heb geen spierpijn achteraf."

De huidige spelersgroep maakt een goede indruk op de inmiddels 37-jarige keeper. "Ze zijn heel gretig allemaal. Ze werken hard."

Concurrentie
Hij heeft ook een goed gevoel bij collega Onana met wie hij nu op het trainingsveld staat. "Hij is een hele ontspannen en getalenteerde keeper. De progressie die hij heeft gemaakt is ongelooflijk. Ik hoop voor Ajax dat hij echt blijft. We weten natuurlijk wel allemaal dat wanneer hij blijft de 1e man blijft. Het gaat erom wat het beste voor Ajax is en niet per se voor mij. Als André blijft moet ik hem scherp houden en achter z'n vodden zitten."

Tags

  • #Stekelenburg
  • #Maarten Stekelenburg
  • #M.Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen

Erik ten Hag

Ten Hag analyseert vanaf de middenstip: 'Hoog niveau'

Een speciaal interview vanaf een speciale plek. Erik ten Hag spreekt vanaf de middenstip in de Johan Cruijff ArenA over zijn stijl, het Ajax van de laatste jaren, de fans en natuurlijk komend seizoen. Dat doet de trainer aan de hand van 5 kenmerkende Ajax-aanvallen.

Tags

  • #Introducing20_21

Socials

2JR5236

FOTO'S | Voorbereiding hervat met Antony en Stekelenburg in de gelederen

Ajax heeft zaterdagochtend de voorbereiding op het nieuwe seizoen hervat. Zoals inmiddels waarschijnlijk al bij velen bekend, werkt het team van Erik ten Hag in 3 trainingsblokken toe naar de voetbaljaargang 20-21. Na een kleine 3 weken vakantie werden de Ajacieden vandaag weer verwacht op sportcomplex de Toekomst om in groepsverband het laatste blok (3) in gang te zetten.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Zakaria Labyad

Highlights Ajax - FC Utrecht

De hoogtepunten van het oefenduel tussen Ajax en FC Utrecht. Een wedstrijd waarin Zakaria Labyad de hoofdrol pakte.

Tags

  • #PreSeason

Socials