Stekelenburg: 'In deze fase van mijn carrière moet ik ook mijn rust pakken'

Het hoge woord kwam er afgelopen vrijdag uit. Na 63 wedstrijden onder de lat te hebben gestaan, stopt Ajax-doelman Maarten Stekelenburg bij Oranje. In zijn vakantie hakte hij de knoop door, in samenspraak met zijn familie. "Ik heb een mooie carrière gehad bij het Nederlands elftal."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

De doelman maakte vijf hoofdtoernooien mee met Oranje en droeg al met al 17 jaar het keepersshirt van het Nederlands elftal. "Ik vond het wel een mooie afsluiting na het EK."

Het WK van 2022 dat al over anderhalf jaar op het programma staat speelde bij zijn beslissing geen rol. "Ik heb hier nog een contract voor een jaar. Je weet helemaal niet hoe dingen lopen."

Terugkeer
De ervaren doelman keerde vorig seizoen terug in Amsterdam. In een jaar tijd speelde hij 21 wedstrijden en pakte hij de dubbel met Ajax. Dat hij zo'n belangrijke rol zou spelen in het winnen van de landstitel en de KNVB Beker, had Stekelenburg zelf ook niet verwacht.

"We weten allemaal wat er met Andre Onana is gebeurd. Toen ik in februari ging spelen bij Ajax, kwam het Nederlands elftal ook weer in beeld. Ik had toen alleen niet zoiets van: 'dit ga ik nog jaren doen'. Ik word volgende maand 39. In deze fase van mijn carrière moet ik ook mijn rust pakken."

Nu hij zijn afscheid bij Oranje officieel heeft bepaald, kan hij met plezier terugkijken op zijn periode in het nationale elftal. "Mijn hoogtepunt zal altijd het WK 2010 blijven. Er zijn niet veel spelers die kunnen zeggen dat ze ooit in de finale van een WK hebben gestaan."

Concurrentie
Na het EK en een korte vakantie is Stekelenburg nu alweer een paar weken bezig met het nieuwe seizoen bij Ajax. Afgelopen zaterdag stond hij in de basis in de eerste competitiewedstrijd tegen NEC. De 38-jarige goalie heeft er wel twee nieuwe collega's bij gekregen: Remko Pasveer en Jay Gorter.

"Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) heeft niet stilgezeten deze zomer", lacht de doelman. "Het zijn goede gasten. We trainen hard met elkaar."

Ook dit seizoen ligt de lat weer hoog bij Ajax, stelt Stekelenburg. "De eerste helft tegen NEC moet de standaard worden die waar voor ogen hebben." En zijn persoonlijke ambities? "Ik wil zelf bij Ajax resultaten behalen. Ik word ook wat ouder, dus verder kijk ik het per jaar aan."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl