Suzanne Bakker vanaf volgend seizoen trainer Ajax Vrouwen

Suzanne Bakker Tekent 1420
Suzanne Bakker Tekent 1420

Suzanne Bakker wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Bakker, momenteel nog oefenmeester bij het Ajax Vrouwen Talententeam, volgt Danny Schenkel op die na dit seizoen de club verlaat. Bakker tekende een contract tot medio 2024 bij het eerste elftal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bakker (Hensbroek, 1986) was sinds 2018 hoofdtrainer van het toen nieuw opgerichte Ajax Vrouwen Talententeam. Onder haar leiding werden de beloften meteen kampioen in het eerste seizoen van de beloftencompetitie. Voor haar komst naar Ajax was Bakker assistent-trainer bij Excelsior Barendrecht en hoofdtrainer bij het in de Topklasse uitkomende Wartburgia Vrouwen 1.

Suzanne Bakker: "Ik ben heel erg trots op deze prachtige uitdaging die na de zomerstop start en wil Ajax bedanken voor het vertrouwen in mij. De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier bij het Talententeam gewerkt en was ik al nauw betrokken bij de Ajax Vrouwen. Ik kijk er dan ook erg naar uit volgend seizoen met dit team aan de slag te gaan."

Manager Vrouwenvoetbal Daphne Koster: "Ze was voor mij de kandidaat. Suzanne kent haar werkveld, is enorm betrokken bij alle ontwikkelingen, de Ajax-filosofie is haar eigen en ze heeft ambitie. Toen we haar vier jaar geleden naar Ajax haalden, wist ik al dat ze veel kwaliteit heeft als trainer en ze Ajax goed begrijpt. Haar werk bij het Talententeam de afgelopen jaren bevestigt dit, en ik heb het volste vertrouwen dat Suzanne de stijgende lijn bij Ajax Vrouwen de komende seizoenen kan voortzetten."

Ajax gaat nog op zoek naar een vervanger voor Bakker bij het Ajax Vrouwen Talententeam.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Schenkel 880

Danny Schenkel na dit seizoen weg bij Ajax Vrouwen

Danny Schenkel verlaat de Ajax Vrouwen na dit seizoen. De hoofdtrainer heeft in goed overleg met Ajax besloten zijn contract, dat medio juni afloopt, niet te verlengen om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Schenkel

Socials