Tadic: 'Opstaan en met vertrouwen het veld op'

Dusan Tadic is zwaar teleurgesteld over de uitschakeling in de UEFA Champions League van afgelopen woensdag. Toch beseft hij dat Ajax de draad op zal moeten pakken, te beginnen in het thuisduel met PEC Zwolle van zaterdagavond.

Tags

  • #AJAPEC

Socials

"Als je iets zo graag wil, kan dat frustratie opleveren", blikt Tadic terug op de gevoelige nederlaag tegen Atalanta. "Maar we moeten eerlijk zijn. We speelden niet goed en Atalanta had het tactisch goed voor elkaar. Toch moeten wij met onze kwaliteiten meer kunnen doen. Het was gewoon niet goed genoeg."

In de kleedkamer was het na de wedstrijd doodstil. "Kort na de wedstrijd is er te veel emotie om met elkaar te praten. Maar de dag erna kan dat wel en toen hebben we geconcludeerd dat we onze kans en verantwoordelijkheid niet gepakt hebben", aldus de aanvoerder. 

"Nu moeten we klaar zijn voor alles dat gaat komen", blijft Tadic optimistisch. "Vorig jaar speelden we in de Europa League niet goed tegen Getafe. Nu moeten we een goede energie hebben en wedstrijden gaan winnen."

Decemberdip
Tegen PEC Zwolle moet de slechte, huidige serie worden doorbroken. "December is de zwaarste maand. Spelers worden een beetje moe, maar we moeten er alles aan doen. Zaterdag moeten we winnen en in onze routine terugkomen."

Daarvoor moet de uitschakeling in de Champions League snel worden verwerkt. "Vorig jaar was dat nog moeilijker, omdat we tien punten hadden. Toen voelde het alsof het ons was ontnomen in de wedstrijd tegen Chelsea. Dat was dit jaar niet het geval. Nu was het duidelijk: er was een kans en die hebben we niet gepakt."

Uitstraling
Zaterdagavond volgt dus alweer de volgende test voor Ajax. Tadic wil een strijdbare en zelfbewuste ploeg zien. "Wanneer het zwaar wordt, ga je zien uit welk hout spelers gesneden zijn."

"We moeten opstaan en met een goede uitstraling en vertrouwen het veld op gaan. De simpele dingen goed doen. Dan wordt het geen probleem."

Tags

  • #AJAPEC

Socials

Gerelateerde artikelen

Vanboekel

Van Boekel leidsman bij Ajax - PEC Zwolle

Pol van Boekel fluit zaterdag Ajax - PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA. De grensrechters zijn Rens Bluemink en Jermaine Lapar. Jochem Kamphuis is de VAR. De wedstrijd in de Eredivisie begint om 20:00 uur.

Tags

  • #AJAPEC

Socials

Antony (2)

Highlights Ajax - Atalanta

Er was reikhalzend naar uitgekeken, naar het allesbeslissende duel tussen Ajax en Atalanta in de UEFA Champions League. De uitkomst was alleen niet zoals gehoopt.

Tags

  • #UCL
  • #AJAATA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl