Taylor in Club van 100: 'Zijn als familie voor mij'

In navolging van zijn maatje Brian Brobbey meldde Kenneth Taylor zich onlangs in de Club van 100. In de uitwedstrijd tegen AZ doorbrak de Ajacied deze magische mijlpaal. De middenvelder speelt sinds zijn achtste al samen met Brobbey en krijgt na het interview ook een videoboodschap van de spits. "We zijn trots op elkaar."

Tags

  • #Taylor

Socials

Met Taylor blikken we terug op meest unieke wedstrijden van de ruim honderd die hij er nu achter de rug heeft. De Ajacied maakt in december 2020 zijn debuut tegen PEC Zwolle. In hetzelfde jaar heeft hij een handtekening gezet onder een meerjarig contract in Amsterdam.

"Ah, ja... dat was midden in de coronatijd. Er was helemaal geen publiek, maar het was een mooi moment. Ik heb er nooit zo over nagedacht dat er niemand was op de tribune. Ik was vooral trots. Natuurlijk was het jammer dat Johan Cruijff ArenA niet vol zat, maar het mocht de pret niet bederven."

Besiktas-uit
In het daarop volgende seizoen maakt de middenvelder ook zijn debuut in de UEFA Champions League. In de uitwedstrijd tegen Besiktas vervangt hij Steven Berghuis. "Ook dat was een droom. Ook nog in prachtige shirts. We wonnen het duel gelukkig. Als ik al die filmpjes zo zie zijn het alleen maar dromen die uit zijn gekomen. Het wordt nooit gewoon om te spelen in Ajax 1. Als je dat trappetje oploopt in de Johan Cruijff ArenA blijft dat speciaal."

Omgaan met kritiek
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de 21-jarige Ajax-speler. In de afgelopen periode krijgt hij ook kritiek op zijn spel. "Ik denk altijd: what doesn't kill you, makes you stronger. Ik weet hoe ik erin moet handelen. Het is natuurlijk niet leuk, maar de wereld draait gewoon door. Ik moet mezelf vooral proberen elke dag beter te maken."

Al met al is de Ajacied wel trots op zijn prachtige mijlpaal. "Ik kwam hier toen ik acht was. Ik heb veel vrienden hier gemaakt bij Ajax. Nog altijd kom ik mensen tegen met wie ik heb gewerkt in de jeugd. Ik vind dat enorm waardevol. Het is als familie voor mij."

Gerelateerde artikelen

Taylorhoofdfoto3

Taylors route: van Ajax-jeugd tot Club van 100

Kenneth Taylor is Ajax' nieuwste lid van de 'Club van 100'. Door de uitwedstrijd tegen AZ treedt de 21-jarige middenvelder toe tot zich tot de eregalerij van Ajacieden met minimaal honderd officiële wedstrijden. De Ajacied, die op 16 mei 2002 werd geboren, maakte in 2010 zijn eerste stappen in de jeugdopleiding van Ajax.

Tags

  • #Taylor

Socials

Verhoevegrant1920

Grant en Verhoeve in 'Club van 100': 'Jouw vierde seizoen? Mijn achtste'

Chasity Grant en Soroya Verhoeve bereikten precies bij dezelfde wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie een prachtige mijlpaal. Beiden speelden uit bij AZ hun honderdste wedstrijd in het shirt van Ajax. "In de bus deed ik even een 'trip down memory lane'. Ik ging in gedachten terug naar 2016."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials