Brobbey in Club van 100: 'Ik wil wel dat mijn hoofd er ook bij komt'

Brian Brobbey behoort sinds kort tot Ajax' Club van 100. De 22-jarige centrumspits blikt terug op zijn eerste honderd officiële wedstrijden in Amsterdamse dienst. "Op naar de 150 wedstrijden, stap voor stap."

Tags

  • #Brobbey

Socials

Voor het interview met de Ajax-spits spraken Steven Berghuis en Kenneth Taylor nog een boodschap voor hem in. De aanvaller was zichtbaar blij met de teksten van zijn teamgenoten. "Ik hang hier straks naast Berghuis. Dat vind ik mooi. Ik ben pas 21 jaar (inmiddels 22, red.). Ik hoop dat Kenneth de honderd ook gaat halen. Dat gaat echt wel gebeuren."

Niet snel zenuwachtig
De aanvaller debuteerde voor Ajax tegen Fortuna Sittard in 2020. Toenmalig coach Erik ten Hag bracht hem in na iets meer dan een uur spelen. Ajax won dat duel met 5-2, Brobbey tekende voor de 3-1.

"De trainer gaf uitleg over wat ik moest doen en zei vooral dat ik moest gaan genieten. Ik was niet zo zenuwachtig destijds. Ook niet voor mijn UEFA Champions League-debuut, trouwens." Bij zijn eerste wedstrijd voor Ajax vond de spits zich dus direct terug op het scorebord. Hij vierde zijn goal ogenschijnlijk kalm. "Maar ik was wel blij hoor. Als ik hard juich, juich ik hard. En als ik niet hard juich, doe ik dat niet. Maar dan ben ik nog steeds wel blij."

Connectie met Dusan
In die honderd wedstrijden voor Ajax had hij veel goede teamgenoten om zich heen, waaronder Dusan Tadic. "Hij was een echte leider. Ik heb heel vaak met hem gesproken over hoe ik moest lopen voor de goal. Hij liet mij dan beelden zien van zijn teamgenoten bij Servië. Ik heb ook veel van Klaas Jan Huntelaar geleerd. Hij was mijn mentor."

Gerelateerde artikelen

Brobbey1920

Mijlpaal voor Brobbey: Ajacied treedt toe tot Club van 100

Brian Brobbey voegde zich donderdag tegen USV Hercules in een illuster rijtje Ajacieden. De 21-jarige spits bereikte de magische grens van honderd wedstrijden in Ajax 1, waardoor hij nu officieel een plek heeft bemachtigd in de 'Club van 100'. Verdeeld over twee periodes verdiende de geboren Amsterdammer een prachtige plek in de eregalerij.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Brobbeytop10 1920

Top 10 Goals | Birthday boy Brobbey

Brian Brobbey is in topvorm met negen treffers in de laatste zes Eredivisie-wedstrijden. Na jaren in de Ajax-jeugd maakte Brobbey in 2020 zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA tegen Fortuna Sittard. Sindsdien heeft de fysiek sterke spits een hoop fraaie treffers gemaakt voor de hoofdmacht van Ajax. Vanwege zijn 22e verjaardag hebben we een top 10 goals gemaakt van de spits.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Brobbey1920 (2)

Brobbey en Hlynsson winnen maandprijzen

Brian Brobbey en Kristian Hlynsson zijn door ESPN uitgeroepen tot respectievelijk Speler van de Maand en Talent van de Maand januari in de Eredivisie. Beide Ajacieden kregen de awards uitgereikt op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Brobbey
  • #Hlynsson

Socials