Taylor verlengt contract: 'Basisplek veroveren dit seizoen'

Kenneth Taylor heeft vrijdag zijn contract bij Ajax verlengd tot en met de zomer van 2027. De twintigjarige middenvelder heeft zin in het nieuwe seizoen mét een nieuw rugnummer. "Ryan Gravenberch zei al dat ik zijn nummer moest overnemen."

Tags

  • #Taylor

Socials

Vanuit Taylor is het een bewuste keuze om bij Ajax te verlengen. "Hopelijk komt er een mooie toekomst. Hier kan ik me het best ontwikkelen, Ajax is daarvoor de beste club. Ik speel hier al elf jaar, de club zit in mijn hart."

Invloed
De middenvelder sprak al met de nieuwe trainer. "Het waren goede gesprekken, daar ben ik blij mee. Hij wil 100% inzet van me zien, maar dat is geen probleem." De laatste wedstrijden van vorig seizoen stond Taylor in de basis, iets wat zijn beslissing om bij te tekenen makkelijker maakte. "Die laatste wedstrijden hebben daar zeker invloed op gehad."

Zijn maatje Gravenberch is vertrokken dus neemt Taylor zijn nummer over. "Ik vind het jammer dat hij weg is. Hij vertelde al dat ik zijn nummer moest overnemen", vertelt een lachende Taylor. De rust zijn de zomerstop vond hij wel even lekker. "Na zo'n seizoen is het goed om even vakantie te hebben. Al had het ook nog wel even door mogen gaan, want het ging prima."

Basisplek
Taylor is tevreden over de voorbereiding tot dusver. "Ik ben nu anderhalf week bezig en heb de draad weer opgepakt." Zijn doel voor komend seizoen is duidelijk. "Een basisplek veroveren en zoveel mogelijk wedstrijden spelen."

Gerelateerde artikelen

Taylor I 880 (1)

Zo kijkt Ronald de Boer als oud-mentor naar Taylor: 'Kan cruciaal jaar worden'

Hij startte zijn seizoen met een basisplek in de Keuken Kampioen Divisie tegen Excelsior Rotterdam. Hij eindigde hetzelfde jaar met optillen van de 36e schaal in de historie van de club. Ajax-middenvelder Kenneth Taylor kende in seizoen 2021/2022 zijn definitieve doorbraak in Ajax 1 en bekroonde die ontwikkeling vrijdag met een nieuw contract. “Hij heeft het licht gezien”, stelt zijn oud-mentor en ex-Ajacied Ronald de Boer nu.

Tags

  • #Taylor

Socials

Header Taylor 880

Kenneth Taylor verlengt contract bij Ajax

Ajax en Kenneth Taylor hebben overeenstemming bereikt over een nieuw vijfjarig contract. De verbintenis van de middenvelder loopt tot en met 30 juni 2027. Zijn oude contract liep tot medio 2024.

Tags

  • #Taylor

Socials