Ten Hag: 'Ajax staat er nu beter voor'

ETH2
ETH2

Daags voor de wedstrijd tegen Liverpool stelt Erik ten Hag dat zijn ploeg er beter voor staat dan tijdens het heenduel op 21 oktober. “Onze vorm is groeiende: we raken steeds beter op elkaar ingespeeld en je ziet dat het team nu beter presteert”, zo vertelde hij maandagavond tijdens de persconferentie op Anfield Road.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Toch had er volgens Ten Hag ook in de eerste wedstrijd meer in gezeten. “Ik denk dat als we iets moediger waren geweest we een beter resultaat neer hadden kunnen zetten. We hebben zeker de kansen gehad, maar toen niet afgerond.”

Van eigen kracht uitgaan
Op Anfield moet Ajax vooral uitgaan van eigen kracht, zo stelde de trainer. “Daar liggen de kansen. We weten wat Liverpool goed doet en minder goed doet. Maar wij hebben onze eigen identiteit, we gaan uit van de kansen die we vanuit ons eigen spel krijgen.”

Al met al was Ten Hag over de voortang redelijk in zijn nopjes. "We hebben nog een training voor aanvang van de wedstrijd, maar het ziet er goed uit. We zitten nu in een goede flow, en halen er misschien wel voordeel uit dat het programma redelijk vol zit. Vorig jaar konden we ook profiteren van een lange voorbereiding. Morgen zullen we in ieder geval de positieve lijn proberen door te zetten."

En vervolgens over de fitheid: "We hebben een fitte selectie meegenomen, zo denken we. Iedereen is aan boord. We gaan zo trainen. Daarna trekken we onze conclusies.”

Zelfbewuste Ten Hag
De blessuregevallen bij Liverpool zijn volgens de trainer geen reden om al op de zaken vooruit te lopen. "Liverpool staat bovenaan in de Premier League, een competitie die ze vorig jaar hebben gewonnen. Het seizoen ervoor waren ze de beste in de Champions League. Dan vermoed je dat Liverpool favoriet is. Maar we zijn zelfbewust en zullen er vol voor gaan.”

Davy Klaassen kon zich prima vinden in de woorden van zijn trainer. De middenvelder, die terugkeert in Liverpool na zijn tijd bij Everton, meent dat de Reds zeker geen makkelijke prooi zijn ondanks de vele afwezigen.

'Wedstrijden om naar uit te kijken'
Klaassen: "Liverpool is een Europees topteam dat het goed doet in de Champions League en ook in de Premier League. Ondanks de blessuregevallen halen zij nog een heel hoog niveau. Zij zijn zeker niet te onderschatten. De spelers van Liverpool zijn allemaal net een tikje fitter, sneller en sterker dan in de Eredivisie. Dus daar wil je je natuurlijk mee meten. Het zijn de wedstrijden waar je naar uitkijkt."

Over het drukke schema kan Klaassen zich niet te druk maken. “Je speelt bij Ajax om in de Champions League uit te komen. Dan is het niet gek dat je bijna om de drie dagen speelt. We hebben gelukkig een brede selectie en die heb je ook nodig. Ik ben eigenlijk wel blij dat we elke drie dagen kunnen voetballen. Dat je af en toe wat pijntjes hebt, hoort er dan gewoon bij."

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Busterug

Liveblog | Ajax terug op Nederlandse bodem

Ajax verloor dinsdagavond met 1-0 van Liverpool in de UEFA Champions League. Wil je nog één keer alles teruglezen van onze trip naar Engeland? Lees dan dit dit liveblog in alle rust nog even na.

Tags

  • #UCL
  • #LIVAJA

Socials

Juichen

Highlights FC Emmen - Ajax

Ajax ging op bezoek bij FC Emmen. Net als in alle voorgaande edities tegen de Emmenaren wisten de Ajacieden vijf keer doel te treffen én te winnen. Bekijk nu de highlights.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

201129 Interview Rensch MD SITE

Debutant Rensch: 'Het voelde goed'

Een dag na de wedstrijd tegen FC Emmen blikt Devyne Rensch terug op zijn debuut. De jonge verdediger won eerder deze maand al de Abdelhak Nouri Trofee en maakte in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zijn eerste officiële minuten in Ajax 1.

Tags

  • #EMMAJA
  • #Rensch

Socials