Debutant Rensch: 'Het voelde goed'

Een dag na de wedstrijd tegen FC Emmen blikt Devyne Rensch terug op zijn debuut. De jonge verdediger won eerder deze maand al de Abdelhak Nouri Trofee en maakte in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zijn eerste officiële minuten in Ajax 1.

Tags

  • #EMMAJA
  • #Rensch

Socials

Rensch werd na zijn debuut overspoeld met felicitaties. "Ik heb het in de kleedkamer even gelaten en pas in de bus heb ik op mijn telefoon gekeken. Toen was ‘ie wel ontploft, ja. Er waren veel leuke berichten, van mijn moeder en vader bijvoorbeeld. Dat ik hard heb gewerkt hiervoor en door moet gaan."

"Ik was aan het warmlopen en toen riep Bogarde me", vertelt de verdediger over hét moment. "Toen begon er wel gezonde spanning te komen. Maar niet eens heel veel, doordat ik ook al wedstrijden in pre-season heb gespeeld."

Schieten
In de minuten die hem gegeven waren, hield Rensch zich prima staande. "Twee duels heb ik gewoon gewonnen. Op een gegeven moment kon ik schieten, maar gaf ik toch een pass. Andre Onana zei nog dat ik gewoon moest schieten."

"Het is jammer dat er geen supporters bij waren, maar het is niet anders. Ik voelde hun steun ook gewoon vanuit huis. Het is belangrijk dat ik mijn debuut heb gemaakt. Mijn teamgenoten weten hoe het is en ze zeiden vooraf dat ik er niet voor niets was en ik gewoon mijn eigen spel moest spelen."

Rensch beleeft een geweldige maand, waarin hij buiten zijn debuut dus ook nog de Abdelhak Nouri Trofee voor talent van het jaar won. "Het is echt heel snel gegaan, dus ik kan nog niet echt terugblikken. Maar ik ben blij met mijn debuut en ik moet nu gewoon doorgaan."

Tags

  • #EMMAJA
  • #Rensch

Socials

Gerelateerde artikelen

Renschtroffee1280

Devyne Rensch winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee

Devyne Rensch is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020. De verdediger is daarmee de opvolger van Naci Ünüvar. Rensch nam de Abdelhak Nouri Trofee woensdagmiddag in ontvangst.

Tags

  • #Rensch

Socials

Renschtrofee880

Rensch: 'Zal jullie niet teleurstellen'

Na Ryan Gravenberch (2018) en Naci Ünüvar (2019) is Devyne Rensch de derde winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee, de prijs die hoort bij de titel 'Talent van de Toekomst'. De 17-jarige verdediger kreeg de trofee overhandigd van de vader en broer van Abdelhak.

Tags

  • #Rensch

Socials

Klaassenemmaja

Verslag | Ajax trekt uitstekende vorm door in Emmen

Ajax heeft zijn uitstekende vorm zaterdagavond doorgetrokken. Op bezoek bij FC Emmen wonnen de Ajacieden met 0-5. De goals kwamen van Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Lassina Traoré (voor rust) en Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes (in de tweede helft). Devyne Rensch kwam achttien minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte zijn debuut in Ajax 1.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl