Zo denken Blind en Ten Hag over Benfica - Ajax

Erik ten Hag wil nog niks weten van een favorietenrol in het tweeluik met Benfica in de achtste finale van de UEFA Champions League. Dat zei hij tijdens de persconferentie in Estádio da Luz dinsdagavond. "Zo'n status kan ik zo weinig mee. Op het veld wordt het beslist."

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

De trainer stipte daarna gelijk de sterke punten aan van de Portugese tegenstander van woensdagavond. "De kracht van Benfica is zich op te trekken aan ons niveau en daardoor sterk voor de dag te komen. Wij moeten aan de bal de juiste keuzes maken. Daarnaast moeten we in de omschakeling oppassen."

Drie jaar geleden kwam Ajax het Portugese Benfica ook al tegen in de Champions League. Destijds in de poulefase. In Lissabon werd het toen 1-1. "Dat was een lastige wedstrijd", kon Daley Blind zich herinneren. De verdediger was ook aangeschoven achter de microfoon tijdens het persmoment.

"We hebben toen weinig gecreëerd. Volgens mij maakte Andre Onana in de slotfase nog een ontzettend belangrijke redding. Daarna hebben we een enorme groei doorgemaakt met het team. Er zijn ook weer veel spelerswisselingen geweest, maar nu kunnen weer hetzelfde brengen in de Champions League. Dat is mooi."

De status van Ajax
Volgens Ten Hag is na dat seizoen de status van Ajax inderdaad veranderd. "Na die wedstrijd hebben we wel wat bewerkstelligd in de Champions League. Dat duel liet ook nog iets anders zien. Wij kunnen vaak mooi voetbal spelen, gekoppeld aan resultaat. Maar als het even niet gaat zoals wij het willen, kunnen we nog steeds een resultaat boeken."

Tijdens het samenkomen met de pers in Estádio da Luz ging het ook over het aanstaande Champions League-record van Blind. Als hij woensdagavond in actie komt tegen Benfica, wordt hij de Ajacied met de meeste wedstrijden in het grootste Europese clubtoernooi. "Het doet me goed en maakt me trots."

De verdediger kan daarmee Jari Litmanen van de troon stoten. Als hij woensdagavond speelt is het zijn 43e Champions League-wedstrijd voor Ajax. Dat hij de Fin voorbijgaat, vindt Blind een hele eer. "Ik heb de videobanden van 1995 grijs gedraaid. Litmanen was trouwens onze buurman. Ik was zelf een kleuter, dus weet er niet zo heel veel meer van hoe hij toen was als persoon. Als speler is hij een clublegende voor Ajax."

Fitte selectie
Tot slot keken beide heren nog even vooruit op het duel met de Portugezen. Ten Hag kan in ieder geval beschikken over een relatief fitte selectie. Alleen Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber, Zakaria Labyad en Brian Brobbey zitten nog in de lappenmand. "Op hen na hebben we inderdaad een fitte selectie."

De trainer wilde verder geen vergelijking maken met het treffen met de andere Portugese grootmacht eerder dit seizoen: Sporting CP. "Je kan de twee tegenstanders niet met elkaar vergelijken. Alles is anders; andere spelers en een andere coach. Ik richt mij vooral op ons eigen strijdplan en probeer de spelers klaar te maken voor de wedstrijd."

"Voor wedstrijden in de Champions League hoef je jezelf niet te motiveren", voegde Blind aan de woorden van zijn toe. "Hier leeft iedere speler naartoe. De Champions League is het podium waar heel de wereld naar kijkt. Of het woensdagavond een wedstrijd wordt met mooi voetbal of met strijd leveren? Dat zullen we wel zien."

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Blindjuichtdortmund1280

Speciale verrassing voor 'Mr. Champions League' Daley Blind: 'Ajax is mijn droomclub'

Daley Blind staat op het punt om een bijzonder record te pakken. De verdediger heeft nog één wedstrijd nodig om de Ajacied met de meeste wedstrijden in de UEFA Champions League te worden. Blind deelt het record (42 wedstrijden) nu nog met Jari Litmanen. Na het duel met Benfica van woensdagavond zal hij de ranglijst alleen aanvoeren.

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Mazraouiglimlach1280

Liveblog | De eerste dag in Lissabon zit erop

Ajax speelt woensdag het heenduel van het UEFA Champions League-tweeluik met Benfica. De Ajacieden zijn dinsdagmiddag gearriveerd in Zuid-Europa. In dit liveblog houden we jullie uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen op Portugese bodem. 

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

SITE Thumb CL Groups Stage

Clip | The Champions League is back again!

De eerste Europese wedstrijd van Ajax in 2022 staat voor de deur. Woensdag staat Benfica in Lissabon tegenover de ploeg van trainer Erik ten Hag. Tijd voor een filmische warming-up!

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials