Ten Hag: 'Botsing van stijlen'

Tenhagonanapersco
Tenhagonanapersco

Erik ten Hag noemt de loting van de poulefase in de UEFA Champions League een 'botsing van stijlen'. De trainer van Ajax roemt Liverpool om z'n gegenpressing en ziet in Atalanta juist een 'pressingmachine'. Het Deense FC Midtjylland completeert groep D. "Het is een uitdagende poule", vertelde Ten Hag op de persconferentie naar aanleiding van de loting.

Tags

  • #UCL

Socials

"Er zijn meerdere wegen om in het voetbal succesvol te zijn", vervolgde de 50-jarige coach. "Je hebt een loting zelf nooit in de hand. Het had wat makkelijker gekund, maar ik vind het vooral uitdagend. We lopen er niet voor weg."

Andre Onana kon zich wel vinden in de woorden van Ten Hag. "Dit is waar we elke dag voor trainen. We willen spelen tegen deze sterke tegenstanders en goede voetballers."

Verdere analyse
De opponenten in de Champions League werden daarna stuk voor stuk nog wat verder onder de loep genomen. "Je hebt sowieso altijd één hele sterke tegenstander erbij. Dat is Liverpool geworden. Zij zijn samen met Bayern de trendsetters van het voetbal in Europa nu. Het is misschien zwaar, maar wel prachtig om tegen Liverpool te spelen. Liverpool – Ajax en Ajax – Liverpool is toch historie? Een fantastisch affiche", vond Ten Hag.

Hij roemde daarna de huidige prestaties van het Italiaanse Atalanta. "Uit pot drie komt dan Atalanta: de revelatie van de Champions League van het afgelopen seizoen. Gisteren wonnen ze in de Serie A nog van Lazio Roma. Zij zijn een pressingmachine. We hebben in de afgelopen tijd ervaring opgedaan tegen dit soort tegenstanders met Eintracht Frankfurt en Vitesse. Alleen is Atalanta nog een stukje beter."

Over het Deense FC Midtjylland wist de trainer het minste te vertellen. "Wel dat ze opportunistisch spelen. We hebben twee kenners van het Deense voetbal in de technische staf zitten. Die praten ons bij." Assistent-coach Christian Poulsen is van Deense afkomst. Keeperstrainer Anton Scheutjens werkte jarenlang bij FC Kopenhagen. 

Geen toeschouwers (nog)
Tot slot ging de coach nog in op het (voorlopig) missen van fans bij de wedstrijden in de Champions League. "Het is vervelend voor ons als spelers en staf, maar vooral voor de fans."

En wat is de doelstelling? "We willen Europees overwinteren. Maar de ambitie is doorgaan in de Champions League. We willen van iedereen winnen."

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic 8 (2)

Ajax treft Liverpool, Atalanta en Midtjylland

Ajax treft in de groepsfase van de UEFA Champions League Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland in poule D. Dat wees de loting donderdagmiddag uit. Later (uiterlijk vrijdag, 23:59 uur) wordt het speelschema bekend. De eerste speelronde van de Champions League staat gepland voor dinsdag 20 en woensdag 21 oktober.

Tags

  • #UCL

Socials

Arena Interieur 380 Hoog

Ajax boekt als gevolg van transfers een nettowinst van €20,7 miljoen

Waar het seizoen 2018-2019 als het beste seizoen van deze eeuw de boeken in ging, kan het seizoen 2019-2020 als kortste worden omschreven. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle nationale competities voortijdig beëindigd. Weliswaar op de eerste plaats in de Eredivisie, maar zonder de schaal. Ondanks de grote impact als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is de financiële impact in het boekjaar 2019-2020 beperkt gebleven mede dankzij de steun van de fans en partners.

Tags

  • #jaarcijfers

Socials