Ten Hag: 'Dat is bijzonder spijtig als je zo goed speelt'

De reactie van Erik ten Hag na afloop van de nipte thuisnederlaag tegen Liverpool. "Tegen een heel goed team hebben we een uitstekende prestatie neergezet. Het enige wat er aan ontbrak zijn goals. Dat geeft een heel bittere nasmaak."

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Voor de trainer van Ajax was het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Waarom werden de kansen die Ajax kreeg niet omgezet in doelpunten? "Dat is de vorm van de dag. Misschien ontbreekt net het laatste procentje aan overtuiging om de trekker over te halen?"

Al na zes minuten kreeg de ploeg een domper te verwerken toen Mohammed Kudus zich moest laten vervangen. Volgens Ten Hag schopte dat het spelplan niet in de war. "Met Quincy Promes kan je hetzelfde strijdplan voeren, alleen met iets andere kwaliteiten. Het is jammer voor Mo (Kudus, red.), maar ook voor ons, want hij is goed in vorm. Hij had voor problemen kunnen zorgen in de verdediging van Liverpool."

'We zullen dus weer een ijzersterk plan uit de kast moeten trekken om daar een resultaat te halen.'

Verder was de coach tevreden met de uitvoering van z'n tactiek. Volgens hem speelde Ajax uitstekend en was Liverpool verrast met de manier waarop Ajax voor de dag kwam. "Daarom is het zo bijzonder spijtig dat we onszelf niet beloond hebben."

Atalanta-uit
Nu Ajax met lege handen staat na de openingswedstrijd in de Champions League staat er gelijk druk op de volgende wedstrijd, dinsdag tegen Atalanta. "Dat is weer een totaal andere wedstrijd, tegen een ander team met een andere strijdwijze", klinkt Ten Hag geagiteerd. "We zullen dus weer een ijzersterk plan uit de kast moeten trekken om daar een resultaat te halen. Dat is na deze wedstrijd van groot belang."

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Gerelateerde artikelen

Whatsapp Image 2020 10 21 At 07.54.20

THE AMSTERGEMS 💎

Mokum, stad van de diamant. Hier worden ze geslepen onder de hoogste druk. Hard tegen hard, diamant op diamant.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials