Schenkel: 'Ik wil een kroon op mijn werk zetten'

Persco 1420
Persco 1420

Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt lieten vrijdagmiddag in de persconferentie hun licht schijnen op de KNVB Beker-finale van de Ajax Vrouwen tegen PSV. De Amsterdammers kunnen maandagmiddag voor de vijfde keer in de geschiedenis de Nederlandse beker in de wacht slepen. Van der Gragt kijkt uit naar een mooi einde van het seizoen.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

De Ajax Vrouwen strijden nog op twee fronten mee. Tijdens de persconferentie werd Van der Gragt gevraagd of ze het winnen van de beker als hoofdprijs of als voorafje ziet. "Het kan de start zijn van een mooi einde van het seizoen. We zijn nog volop in de titelstrijd, maar hebben nog veel wedstrijden te gaan."

Ondanks dat PSV op de vierde plaats staat in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en een titel ver uit zicht lijkt, denkt Van der Gragt niet dat de druk in Eindhoven groter zal zijn. "We willen allebei deze wedstrijd winnen", aldus de verdediger. Schenkel is het eens met zijn speelster. "Ik denk dat deze finale los staat van de competitie. Het zijn altijd wedstrijden op zich denk ik. De druk ligt bij beide ploegen even hoog."

Kroon op het werk
"Ik zie het winnen van de beker zeker niet als een troostprijs", vervolgt de trainer van de Ajax Vrouwen. "We zullen zien welke ploeg het beste met de druk om kan gaan. We willen altijd prijzen pakken en ik wil graag een kroon op mijn werk zetten. Daar heb ik met de meiden drie jaar hard voor gewerkt. Hopelijk trekken wij aan het langste eind."

De Ajacieden speelden dit seizoen drie keer tegen PSV en kwamen tweemaal als winnaar uit de strijd. Het laatste competitieduel eindigde in een 0-0 gelijkspel. "We hebben in deze wedstrijd genoeg kansen gehad", zegt Schenkel. "Het is zaak om maandag hetzelfde te doen."

Cruciale openingsfase
De Ajax Vrouwen hebben in de competitie negen punten voorsprong op PSV. "De bekerfinale staat los van de competitieduels, dus dat zegt niet zoveel. Het heeft te maken met de vorm van de dag. Maar over het algemeen hebben we prima gespeeld tegen PSV. De laatste wedstrijden hebben we niet veel gescoord, dus het is cruciaal om de kansen in de beginfase af te ronden."

Net als de Ajax Vrouwen spelen ook de mannen de bekerfinale tegen PSV. Voorafgaand aan de persconferentie met Schenkel en Van der Gragt blikten Erik Ten Hag en Dusan Tadic vooruit op de finale. Lees het verslag hier terug.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajax PSV I 880

Kaartverkoop bekerfinale Ajax Vrouwen

In het paasweekend speelt Ajax twee bekerfinales. De KNVB Beker-finale tussen Ajax Vrouwen en PSV wordt op maandag 18 april gespeeld, één dag na de finale van de mannen. De aftrap van het duel op tweede paasdag is om 14:30 uur in het Goffertstadion in Nijmegen. Lees hier hoe je daarbij kunt zijn.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Handenschuddennafloop1280

Samenvatting Ajax Vrouwen - PSV

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd voor de derde keer in één seizoen te winnen van PSV. In eigen huis bleef de ploeg van Danny Schenkel steken op 0-0. Er waren kansen genoeg om een treffer te maken, maar verschillende Ajacieden faalden in de afronding.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Kardinaal Header 880

Kardinaal tekent eerste contract bij Ajax Vrouwen

Isa Kardinaal heeft maandag haar handtekening gezet onder haar eerste contract bij de Ajax Vrouwen. De overeenkomst loopt van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Kardinaal zal vanaf de zomer toetreden tot de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #Kardinaal

Socials