Ten Hag gaat niet mee in hallelujastemming: 'Heb je een uurtje?'

Ajax presteert de laatste weken geweldig, maar dat betekent niet dat Erik ten Hag in een jubelstemming verkeert. "Heb je een uurtje?”, reageerde de coach vrijdag op de persconferentie met een kleine knipoog op een vraag wat er nog beter kan. “Er zijn zoveel zaken waar we aan moeten werken, wij leggen de lat hoog.”

Tags

  • #AJAGRO

Socials

“Om het in perspectief te plaatsen: een maand geleden zaten we in Enschede en toen deugde er helemaal niets van”, vervolgde Ten Hag. "Nu schijnt het halleluja te zijn. Daar doe ik niet aan mee. Als je bedoelt dat we er lekker inzitten, dat klopt. We zijn goed onderweg. Maar ik hoop niet dat we onze beste vorm al hebben bereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijzen, zullen we nog verder moeten groeien.”

In dat groeiproces mag geen ruimte zijn om een tandje minder hard te lopen of te werken. "Het zit een beetje in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Al in de opleiding moeten we dat uitbannen, maar ook zeker in ons team moeten we daar voor waken. Gelukkig hebben we een aantal ervaren spelers die er haarscherp op letten, de jongere spelers daarin meenemen en ze daar ook op coachen.”

Lof en erkenning voor Antony
Één van de Ajacieden in vorm is Antony. De vleugelaanvaller werd vrijdag voor het eerst opgeroepen voor Brazilië. Dit ook tot genoegen van Ten Hag. "Fantastisch natuurlijk en ontzettend eervol. Brazilië is een land met een enorm aanbod aan topvoetballers. Antony heeft er keihard voor gewerkt en heel goed gepresteerd, dus hij verdient dit.”

Ten Hag kreeg ook de vraag of hij de selectie van Antony had zien aankomen. "Dat vind ik lastig”, reageerde hij. "Ik ken niet alle veertig of vijftig topspelers die Brazilië heeft. Maar Antony heeft een geweldige Olympische Spelen achter de rug. Je zag daar hoe hoog hij in de hiërarchie stond. Hij werd nauwelijks gewisseld en was betrouwbaar en belangrijk. Vervolgens heeft hij het bij Ajax ook laten zien, ook op het allerhoogste niveau in de Champions League.”

Tegen FC Groningen kan Ten Hag weer beschikken over Davy Klaassen en Devyne Rensch. Het tweetal is hersteld van blessureleed. "Ze zijn volledig beschikbaar”, vertelde Ten Hag desgevraagd. “Anders zouden ze niet bij de selectie zitten, want in wedstrijden wordt de hoogste intensiteit gevraagd.”

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony2

Antony opgeroepen voor Seleção

Antony is voor het eerst opgeroepen voor het Braziliaanse nationale elftal. De 21-jarige Ajacied kroonde zich deze zomer met de O21 van zijn land al tot olympisch kampioen.

Tags

  • #Antony

Socials

Daramygoal

Highlights Fortuna Sittard - Ajax | Ruime zege in 2021

De editie in Sittard vorig seizoen eindigde in een ruime Amsterdamse overwinning. Treffers van Steven Berghuis, Noussair Mazraoui, Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Nico Tagliafico brachten de Amsterdammers een 0-5-overwinning.

Tags

  • #FORAJA

Socials