Ten Hag: 'Geweldig hoe we de rug hebben gerecht'

Erik ten Hag zag hoe Ajax dramatisch begon tegen PSV en op een 0-2-achterstand kwam. Daarna rechtte de ploeg de rug en kwamen de Amsterdammers nog terug tot 2-2. "Een compliment richting de ploeg."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

"We begonnen te afwachtend", zag de trainer. "We maakten twee grote fouten, waardoor we achter de feiten aanliepen. Maar daarna moet ik de ploeg een groot compliment geven over de manier waarop we toch een resultaat binnen hebben gesleept. Er had zelfs nog meer ingezeten als we in de tweede helft de kansen hadden afgemaakt."

Positioneel niet goed
Ten Hag vond dat Ajax voornamelijk in het eerste half uur positioneel niet goed stond. "Er ontbrak bij ons een middenvelder achter hun twee aanvallers. We hadden daar geen aanspeelpunt, waardoor we moeilijk het spel konden verplaatsen. Ook de restverdediging stond niet goed. We maakten PSV daardoor sterker."

"Maar de manier waarop we daarna hebben gereageerd is geweldig", vervolgde Ten Hag. "Er kwam spirit in de ploeg. Die 1-2 vlak voor rust was ontzettend belangrijk."

Debuut Haller
Daarna bracht de trainer ook nieuwkomer S├ębastien Haller in het veld. De 1.90 meter lange spits bleek een goed aanspeelpunt. "In de tweede helft heeft hij de wedstrijd een hele positieve impuls gegeven. Hij laat andere spelers beter spelen."

Ajax blijft na de 2-2 tegen PSV koploper in de Eredivisie. "Zoals wij het laatste half uur speelden, zo moeten wij spelen. Als je dat kan brengen tegen de nummer twee van de competitie, dan geeft dat vertrouwen."

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Hallerajapsv

Liveblog | Haller: 'Intense wedstrijd'

Ajax - PSV is 2-2 geworden in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers kwamen terug van een 0-2-achterstand. Via goals van Quincy Promes en Antony werd het alsnog een gelijkspel. In dit liveblog kan je alles teruglezen over de topper in Amsterdam.

Tags

  • #AJAPSV

Socials