Ten Hag: 'Hebben een hele kleedkamer om uit te putten'

Erik ten Hag is zeer te spreken over het feit dat zijn selectie zich in de breedte sterk heeft ontwikkeld. De coach legt uit dat daar ook bewust op is ingezet. Ajax plukte de laatste tijd meerdere malen de vruchten van de scherpte bij invallers.

Tags

  • #AZAJA
  • #TenHag

Socials

Brian Brobbey was donderdagavond met zijn uitstekende invalbeurt de grote blikvanger van het duel met Willem II. Ook Ten Hag genoot ervan.

"Zoiets is voor een jonge speler natuurlijk geweldig", aldus de trainer. "Wij hebben niet alleen een elftal, maar een hele kleedkamer waar we uit kunnen putten."

Bank cruciaal
Ten Hag legt uit dat het succes van de wisselspelers niet uit de lucht komt vallen. "We zijn er vanaf het begin heel bewust mee bezig geweest. Wissels kunnen zeker dit drukke seizoen het verschil maken. Het gaat nu vooral ook om frisheid."

"Onlangs tegen AZ hebben we bewezen dat er achter de groep die regelmatig speelt, een groep zit die samen ook tot een resultaat kan komen."

Brian Brobbey besliste als invaller Ajax - Willem II.
Brian Brobbey besliste als invaller Ajax - Willem II.

De trainer ziet drie factoren die het zijn ploeg mogelijk maken om resultaten laat uit het vuur te slepen. "We investeren veel aan de voorkant. We laten de tegenstander veel lopen vanaf het begin van de wedstrijd. Ten tweede zijn we zelf conditioneel sterk. Als daarbij de wissels de goede focus hebben, kunnen zij als de tegenstander vermoeider is het verschil maken."

Haller op zijn plek
Sébastien Haller had in zijn eerste weken in Amsterdam een aanzienlijk aandeel in de sterke serie die Ajax neerzette. "Hij brengt niet alleen goals, maar ook assists", ziet Ten Hag. "Hij is een kapstok waarmee je kunt doorvoetballen. En wat betreft het zetten van druk zal het met de wedstrijd beter gaan."

Ajax moet ondanks de enorme kopkracht van Haller de verleiding weerstaan ballen snel in de zestienmeter te slingeren. "Ploegen die veel voorzetten geven, scoren minder goals. Onze filosofie is dat ook niet. Wij willen tussen de linies spelen, met veel steekballen. Maar als je die kwaliteit hebt van Haller, moet je dat ook gebruiken. We zijn variabeler geworden."

Sébastien Haller was tot nu toe goed voor twee goals en drie assists.
Sébastien Haller was tot nu toe goed voor twee goals en drie assists.

En zo leeft Ten Hag vol goede moed toe naar de uitwedstrijd tegen AZ van komende zondag. Zijn ploeg zal het wel moeten stellen zonder Nico Tagliafico, die het duel in Alkmaar door zijn tegen Willem II opgelopen hoofwond zal missen. 

AZ staat op tien punten achterstand van Ajax, waardoor de Amsterdammers zondag een flinke dreun zouden kunnen uitdelen aan de Alkmaarders. Ten Hag legt de focus echter liever op zijn eigen ploeg. "We zitten in een goede serie en die willen we voortzetten. Dat willen we doen met goed voetbal. Als dat niet lukt, moeten we alsnog winnen. Met die instelling gaan we naar Alkmaar."

Tags

  • #AZAJA
  • #TenHag

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadic3 1

Highlights Ajax - Willem II | Gouden wissels

Ajax heeft de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem ll winnend afgesloten. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-1. Pas in de slotfase nam Ajax afstand van de bezoekers. Na 82 minuten voetbal stond het nog 1-1, waarna invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic alsnog het verschil maakten.

Tags

  • #AJAWIL

Socials

Tenhagwillemll

Liveblog | Ten Hag: 'Effect dat je wenst'

Dit is het liveblog van Ajax - Willem II, een wedstrijd die met 3-1 is gewonnen. Hier blijf je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het duel met de Tilburgers.

Tags

  • #AJAWIL

Socials

Brobbeygoal1

Ajax na rust langs Willem II

Ajax heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Willem II. De Amsterdammers namen na rust afstand van de ploeg uit Tilburg. Davy Klaassen opende na iets meer dan vijftig minuten de score. Na de 1-1 van Willem II trok Ajax kort voor het einde van de wedstrijd de drie punten alsnog over de streep via invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic.

Tags

  • #AJAWIL

Socials