Ten Hag: 'We hebben heel volwassen gespeeld'

De reactie van Erik ten Hag na afloop van de zege op bezoek bij Lille (1-2). De coach van Ajax was vooral content over de mentale veerkracht van de Ajacieden. "Ik moet een groot compliment aan de ploeg maken voor het karakter dat ze hebben getoond. We hebben heel volwassen gespeeld. Ik denk dat Lille absoluut geen vat kreeg op onze opbouw."

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials

De veerkracht en het geconcentreerde spel, brachten Ajax de overwinning. "Aan de bal behaalden we een heel hoog niveau", toont Ten Hag zich tevreden. "Daardoor stond er ook een hele goede restverdediging; we hebben geen counter weggegeven. Dat moet ook de basis zijn voor volgende week. Een groot compliment, we hebben op heel hoog niveau gespeeld."

Het was bitter dat de tegengoal dan toch viel uit een individuele fout. Nico Tagliafico, die niet okselfris meer was, speelde een bal verkeerd terug op Maarten Stekelenburg. "Ze hebben maar één kans gekregen, met Timothy Weah op de achterlijn."

"De goal krijgen ze in de schoot geworpen. Nico was geblesseerd, maar bleef volhouden. Dat hij die penalty eruit haalt, symboliseert  het karakter van deze ploeg. Er zit een geweldige spirit in."

Goede papieren
Het spel van David Neres werd tegen Lille met de minuut beter. De Braziliaan is terug van een lange periode vol blessureleed en doet er alles aan zijn topniveau weer aan te tikken. "Je zag David in de wedstrijd groeien. Hij werd steeds beter, daarom wachtte ik ook lang om hem te wisselen. Daar ben ik heel blij mee, dat hij nu die volgende stap aan het maken is."

David Neres in duel met Sven Botman.
David Neres in duel met Sven Botman.

De 1-2-eindstand biedt Ajax natuurlijk een prima uitgangspositie voor de return in Amsterdam. Toch waakt Ten Hag voor hoogmoed. "De uitgangspositie is goed, maar het is nog niet gespeeld. Tegen deze ploeg moet je echt waakzaam blijven. We zullen dus hetzelfde moeten brengen. Als we dát doen, hebben we hele goede papieren om een ronde verder te komen en dat is natuurlijk het doel."  

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbeyjuichen1

Brobbey: 'Eerste goal in Europa voelt heerlijk'

Brian Brobbey maakte zijn eerste Europese goal voor Ajax in de met 1-2 gewonnen wedstrijd in en tegen Lille. "Dat voelt heerlijk. De trainer zei dat ik alles moest geven."

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials

Juichenajax

Verslag | Ajax wint in Lille na late comeback

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille met 1-2 gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was lang de bovenliggende partij. Ajax zag de Fransen eerst scoren na een fout in de verdediging van Nico Tagliafico, maar kantelde de wedstrijd alsnog in Amsterdams voordeel in de absolute slotfase via Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials