Ten Hag: 'Het is niet onmogelijk in deze Champions League-poule'

Erik ten Hag keek donderdagavond met een schuin oog naar de loting van de UEFA Champions League. "Vitesse staat hier op, maar mijn zoon heeft mij op de hoogte gehouden. We hebben ons plan al getrokken voor zondag, maar je gebruikt zo'n wedstrijd toch ter controle."

Tags

  • #UCL
  • #TenHag

Socials

Hoewel de trainer zijn aandacht dus moest verdelen, wist hij direct na de loting precies te vertellen wat hij verwacht van de poulefase van de Champions League. "We zullen zes hele goede dagen moeten hebben."

Analyse tegenstanders
Ten Hag ontleedde daarna stuk voor stuk de toekomstige tegenstanders. "Dortmund is wat mij betreft de favoriet. Het is een zeer aansprekende tegenstander met ontzettend veel snelheid en technisch vermogen voorin. De Bundesliga is ook een ijzersterke competitie. De ambiance die daar hangt, daar kijken we naar uit."

Ook had hij zijn analyse klaar over Sporting CP. "Het Portugese voetbal ligt Nederland in de regel niet. Dat hebben we deze week kunnen zien met PSV. Daarentegen hebben we Benfica twee jaar geleden uitgeschakeld. We weten dus hoe we dat moeten aanpakken. We komen zeer beslagen ten ijs, want we hebben in de staf een 'Portugal-kenner' in Mitchell van der Gaag."

Verder vindt hij de ploeg uit pot vier, Besiktas de dark horse in poule C. "Zonder dat ik in detail op die ploeg in kan gaan: als je kampioen kan worden van Turkije dan heb je gewoon een goede ploeg."

Ambities
Ten Hag waakt ook voor teveel gemakzucht nu Ajax grote ploegen als Paris Saint-Germain en Manchester City, die samen in één poule zitten, wist te ontlopen tijdens de loting. "We stuiten weer op hele sterke ploegen. In november en december moeten we ons topniveau halen. Die lering hebben we kunnen trekken uit de afgelopen twee jaar."

Gerelateerde artikelen

Blind2

Blind over de loting: ‘Er liggen kansen voor ons’

Ajax werd donderdagavond in Istanbul gekoppeld aan Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas in groep C van de UEFA Champions League. Daley Blind spreekt van een mooie loting, maar waakt voor gemakzucht: "We zullen op ons allerbest moeten zijn om het waar te maken."

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Tadicjuicht2

Ajax treft Sporting, Dortmund en Besiktas in de UEFA Champions League

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas. Dat is de uitkomst van de loting van donderdagavond in het Turkse Istanbul. De eerste speelronde van het grootste Europese clubtoernooi staat gepland voor dinsdag 14 september en woensdag 15 september.

Tags

  • #UCL

Socials

Alvarezchampionsleague1280

Champions League | Klaar voor een nieuw seizoen in Europa

Er staat weer een nieuw UEFA Champions League-seizoen voor de deur. Donderdagavond horen we aan wie we worden gekoppeld in de groepsfase van het Europese clubtoernooi. Geniet van de beelden van de afgelopen seizoenen in het prestigieuze toernooi.

Tags

  • #UCL

Socials